Suomen kirkon papeille

”Kun kuulet sanan minun suustani, on sinun varoitettava heitä minun puolestani. Jos minä sanon jumalattomalle: sinun on kuolemalla kuoltava, mutta sinä et häntä varoita etkä puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen jumalattomasta tiestänsä, että pelastaisit hänen henkensä, niin jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi.” Hes.3:17-18

Te olette nk. papinvalassanne luvanneet pysyä uskollisena Pyhän Raamatun ilmoittamalle totuudelle. Nyt en kirjoita niille, jotka ovat ohi Raamatun selkeän sanan itse ottaneet itselleen paimenen tai kaitsijan viran, vaan teille, jotka sanotte olevanne Raamatulle uskollisia. Teille katson oikeudekseni kehottaa teitä tekemään parannusta vaikenemisestanne. Olette jättäneet julkisen taistelun Raamatun arvovallasta meidän maallikkojen tehtäväksi. Piispoiltanne on teidän turha odottaa tukea tässä jumalattomuuden vyöryssä kansamme keskuuteen.

Näyttää siltä, että mieluummin pakenette sen messukaavun alle ja ehtoollismaljan sekä ehtoollisleipien taakse ja sieltä houkuttelette suruttomia ihmisiä nauttimaan ehtoollista turmiokseen. Ei, teidän on noustava saarnaamaan ja kirjoittamaan Jumalan Pyhää Lakia tälle kansalle, että tämä kansa ehkä heräisi tuntemaan syntinsä ja näin hekin pääsisivät osaksi siitä valtavan suuresta Jumalan armosta, mikä syntisille on tarjolla.

Edustatteko nk. julkisoikeudellista valtion vallan alle alistettua laitosta vai Kristuksessa uloskutsuttujen seurakuntaa, joka ei maailmaa kumarra, eikä seuraa?

Risto Nikula

Kalajoki

Kommentit

Uutisella ei ole vielä yhtään kommentteja
Kommentoidaksesi ole hyvä ja
kirjaudu sisään