MAINOS

Viisi syytä miksi älypuhelin on parempi kuin läppäri

MAINOS


Harkitsetko läppärin ostoa? Vai oletko ajatellut luopua läppäristä ja panostaa kunnolliseen puhelimeen? Valitse älypuhelin! Tässä artikkelissa kerromme viisi syytä, miksi älypuhelin on parempi kuin läppäri!


Syy 1: Koko ja paino

Älypuhelin on pieni ja kevyt. Se kulkee taskussa eikä sitä tarvitse kaivella laukusta vaikkapa lentokentän turvatarkastuksessa. Se ei myöskään vie turhaa tilaa käsimatkatavaroilla matkustettaessa. Liikkuvalle ihmiselle laitteen paino ja koko ovat tärkeitä ja tässä älypuhelin voittaa minkä vain kannettavan. Sen vuoksi parhailla nettikasinoilla pelaajat käyttävät sitä yhä enemmän.

Älypuhelimia on eri kokoisia ja näköisiä. Jokaiselle löytyy näiden joukosta varmasti niin ulkonäöllisesti kuin ominaisuuksienkin puolesta miellyttävä. Puhelimilla voi käyttää lisäosana vaikkapa bluetooth-näppäimistöä, mikäli välillä on tarve kirjoitta pidempää tekstiä. Näin ollen puhelin on mukautuvaisempi kuin läppäri!


Syy 2: Käynnistymisnopeus


Älypuhelin käynnistyy sekunneissa. Tähän ei pysty paraskaan läppäri, sillä läppärin käynnistys vie usein vähintään kymmeniä sekunteja. Tämä on toki edistys aiempaan muutamien minuuttien käynnistymisnopeuteen, mutta älypuhelin vie kuitenkin voiton tässä kategoriassa. Laitteiden käyttöaste tunnetusti kasvaa kun ne käynnistyvät nopeasti. Näin ollen älypuhelimella on helppoa tarkistaa pienikin asia ilman turhaa odottelua.

Älypuhelimien puolesta puhuu paitsi nopeampi käynnistymisprosessi, myös kestävyys, sillä usein puhelin ei hidastu ajan kanssa läheskään yhtä paljon kuin kannettava. Kannettava tietokone vaatii puhdistuksia, kovalevyn uusintaa, imurointia ja muistipäivityksiä kun taas älypuhelin vaatii korkeintaan uuden akun jossain vaiheessa. Hyvä älypuhelin onkin investointi, joka säilyttää arvonsa pidempään!


Syy 3: Nettiyhteys


Puhelin vaatii sim-korttia joka tapauksessa ja näin ollen nettiyhteydellisen liittymän hankkiminen on halpaa ja helppoa. Läppäriin voi joutua hankkimaan ulkoisen lisäosan nettiyhteyden asentamiseksi. Langatonta verkkoa ei ole kaikkialla ja se voi olla hidas ja turvaton. Näin ollen oman nettiliittymän käyttäminen on matkailijalle usein tärkeää. Sim-kortin puolesta puhuu myös Euroopan höllentynyt roaming-maksujen veloitus. Nykyään useimpia suomalaisia liittymiä voi käyttää vapaasti tiettyyn pisteeseen asti missä vain Euroopassa.

Toisin sanoen läppäri vaatii langattoman netin tai mokkulan toimiakseen nettikäytössä. Älypuhelimella taas voi hyödyntää joko langatonta nettiä tai puhelimen omaa nettiä. Näin ollen älypuhelin voittaa läppärin monipuolisuudellaan!


Syy 4: Sovellukset


Mietitäänpä tilannetta, jossa odotat sähköpostilla vaikkapa tietoa paketin saapumisesta. Avaatko mieluummin kannettavan ja sen nettiselaimen, kirjaudut sähköpostiin ja katsot saapuneet viestit? Vai odotatko, että puhelin kilahtaa ja saapumisilmoitus tulee suoraan älypuhelimesi näytölle. Jälkimmäinen kuulostaa paljon yksinkertaisemmalta, eikö vain?

Älypuhelimissa kaikkeen on sovellus. On sähköpostisovellus, pankkisovellus, sosiaalisen median sovellukset, taksisovellus, uutissovellus ja erilaiset viihdesovellukset. Näistä käyttäjä voi valita mieluisat ja ladata nämä laitteelleen, jossa ne saa mieluisaan järjestykseen. Puhelimella voi pelata ja hoitaa vaikkapa työasioita. Sopivan sovelluksen klikkaaminen nopeuttaa huomattavasti aikaa verrattuna saman tiedon etsimiseen kannettavan avulla. Älypuhelin onkin nopean ja tehokkaan ihmisen ratkaisu.


Syy 5: Tietoturva


Tiedätkö sen tunteen kun avaat tietokoneen ja sen oikeassa alalaidassa vilkkuvat erilaiset huutomerkit ja varoitukset. Palomuuri ei ole ajan tasalla, viruksen uhka on havaittu tai päivitykset eivät ole kunnossa. Vaikka tavallisessa Windowsia käyttävässä kannettavassa olisivat automaattiset päivitykset päällä, vaatii kone jatkuvaa hellimistä ja huolenpitoa. Hyvä, luotettava ja ajantasainen älypuhelin päivittää itsensä ja esimerkiksi Applen laitteet eivät vaadi erillistä turvaohjelmaa. Älypuhelin on parhaimmillaan sijoitus helpompaan ja turvallisempaan arkeen!

 Kaikin puolin voidaan todeta, että nykyaikainen ja laadukas älypuhelin voittaa kannettavan monessa asiassa. Ollaankin siirtymässä trendiin, jossa kannettavien ja tablettien suosio hiipuu laadukkaiden mobiililaitteiden vallatessa markkinaa.