MAINOS

Tutustu Watford FC -valioliigaseuraan tarkemmin

MAINOS

Valioliigassa on paljon joukkueita, joista haluat varmasti tietää enemmän. Yksi joukkueista, joista saatat olla kiinnostunut, on Watford FC. Seuran kotipaikka on Watford, joka sijaitsee Hertfordshiressä.

Joukkue on tällä hetkellä 17. sijalla Englannin Valioliigassa. Watford FC, joka tunnetaan myös nimellä ”The Hornets”, on ollut osa tätä tunnettua liigaa kaudesta 2015-2016 lähtien. Huolimatta siitä, että Watford on tällä kaudella Valioliigan häntäpäässä, se on osoittanut tehneensä vaikuttavia parannuksia joukkueen managerin Nigel Pearsonin johdolla. Hornets on joukkue, joka vastaa Liverpoolin 44:n pelin lyömättömän putken rikkomisesta ja teki kolme maalia viimeisimmässä ottelussaan tänä vuonna.


Sponsorit

Koska joukkue on ollut yleisön tiedossa vuodesta 1982, sponsorit ovat osoittaneet tukensa sille. Nykyään joukkuetta sponsoroivat FxPro ja Sportsbet.io, kun taas Adidas on toimittanut heidän pelipaitansa vuodesta 2017 asti.
Watford on myös yksi harvoista olemassa olevista jalkapallojoukkueista, jotka ovat luoneet brändiä ilmaisten kolikkopelien maailmassa. Tämä monipuolistaa joukkueen sitoutumista faneihinsa kansainvälisesti. Valioliigan joukkueena Hornets ja sen parhaat pelaajat ovat myös esillä FIFA-videopelisarjassa.Seuran identiteetti

Watford tunnetaan nyt nimellä Hornets, mutta tiesitkö, että heillä oli ennen eri lempinimi? Joukkuetta kutsuttiin alun perin nimellä "The Brewers", koska se oli ottanut inspiraatiota Benskins Brewerystä, joka omistaa Vicarage Roadin. Joukkueen lempinimi ei kuitenkaan tuntunut tekevän vaikutusta, minkä vuoksi seuran johto päätti muuttaa sen yhteisymmärryksessä fanien kanssa.
Vuonna 1959 fanit valitsivat, että ”The Hornets” on seuran uusi lempinimi. Yhdessä sen kanssa joukkueen logo muutettiin harjaksi, joka kuvaa herhiläistä. Vuonna 1974 suunniteltiin joukkueen maskotti, joka nykyään tunnetaan nimellä Harry the Hornet. Vuoteen 1978 mennessä logon harja oli vaihdettu saksanhirveen keltaisella ja mustalla taustalla. Saksanhirveä käytetään kunnioittamaan Hertfordshiren kaupunkia.
Seura on myös nähnyt muutaman värimaailman muutoksen vuosien varrella. Joukkueen värit olivat alun perin sininen ja valkoinen vuodesta 1927 vuoteen 1959 asti. Ne muutettiin myöhemmin kultaiseksi ja mustaksi vuoteen 1959 mennessä. Vuoteen 1976 mennessä joukkue alkoi käyttää myös punaista ja kulta oli korvattu keltaisella.


Historia

Watford FC on perustettu vuonna 1881, jolloin sitä alun perin kutsuttiin nimellä Watford Rovers. Vuoteen 1898 mennessä seura oli jo alkanut käyttää Watford Football Club -nimeä.

Kaudella 1914-1915 Watfordista tuli Southern League -sarjan mestari. Vuoteen 1920 mennessä Watford liittyi Englannin liigaan. Koska joukkueella ei ollut kotikenttää, se jatkoi pelaamista useilla kentällä, kunnes oli siirtynyt virallisesti Vicarage Roadille vuonna 1922. Joukkue oli näyttänyt vaikuttavia esityksiä, kunnes liiga keskeytettiin toisen maailmansodan vuoksi.

Jalkapallo tuli kuvaan uudelleen sodan jälkeen. Tuolloin Watford oli osa Englannin liigan kolmannen divisioonan eteläistä lohkoa, jossa he olivat olleet mestareina ennen sodan puhkeamista. Noina aikoina joukkue oli sijoittunut 23. sijalle ranking-taulukoissa ja uusintahakemus oli tehtävä, jotta he voisivat pitää paikkansa. Ensimmäinen ja toinen divisioona äänestivät kuitenkin, että Watford voi pysyä liigassa.

Elton John oli Watfordin kannattaja. Vuoteen 1976 mennessä Elton Johnista tuli seuran puheenjohtaja ja hän oli luvannut viedä joukkueen ensimmäiseen divisioonaan. Vuosien kuluessa Watford todisti kykynsä, koska se oli pystynyt kiipeämään alimman sarjatason häntäpäästä korkeimman divisoonan huipulle. Siitä huolimatta, että he eivät pystyneet pitämään asemaansa, he sijoittuivat kaudella toiseksi 1982-83 heti Liverpoolin jälkeen.

Joukkueen suorituskyky oli ehkä heikentynyt jälleen vuosina 1987-1997, mutta lopulta he menestyivät hyvin, kun Graham Taylor palasi jälleen kerran joukkueen manageriksi. Noina aikoina joukkue johdettiin peräkkäisiin ylennyksiin, jotka myöhemmin mahdollistivat heidän osallistumisensa Valioliigaan yhden kauden ajaksi vuosina 1999-2000.

Hornetsit eivät ehkä ole pystyneet pitämään paikkaansa, mutta he olivat lopulta palanneet pelaamaan Valioliigassa vuosina 2015-2016. Seuralla oli vain muutamia managereita vuosien aikana. Kuitenkin vuoteen 2012 mennessä Pozzon perhe, joka oli jatkuvasti tukenut joukkuetta, osti sen.

Pozzo-aikakautena Hornets on palautettu loistoonsa ja se on kyennyt selviämään useista päävalmentajan vaihdoksista. Sen lisäksi Pozzon perhe teki myös parannuksia stadionille, jonka tiloja ehostettiin huomattavasti joukkueen auttamiseksi.