MAINOS

Varmista edullinen laina VarmaLaina.fi palvelun avulla

MAINOS -

Lainaan kohdistuu aina lainan korko ja muut palvelumaksut. Jotta lainan saisi mahdollisimman alhaisella korolla ja lainanhoitokustannuksilla, täytyy lainanhakijan ymmärtää mistä kulut ja korko muodostuvat ja mitä asioita lainatarjouksissa tulisi ottaa huomioon?

Lainojen todellisissa vuosikoroissa voi olla huomattavia eroja. Kun lainatarjouksissa osaa kiinnittää huomioita oikeisiin asioihin, pystyy oikean lainavaihtoehdon valitsemalla säästämään huomattavan summan pidemmällä aikavälillä. Lainatarjouksia vertailemalla voi olla kuitenkin vaikea hahmottaa mikä lainatarjouksista on edullisin, koska jokainen lainantarjoaja esittää lainan tilinhoitomaksut, viitekoron ja nostokulut hieman eri tavoin. Lainatarjousten vertailu voi alkuun tuntua samalta kuin vakuutusten vertailu – selkeää kaavaa vertailulle ei tunnu löytyvän.

Näin ei kuitenkaan lainojen kohdalla ole, sillä yksi asia kertoo sen, onko kyseessä kallein vai halvin laina. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainaan kohdistuvat kulut ja korot. Todellista vuosikorkoa vertailemalla lainanhakija pystyy parhaiten selvittämään mikä lainatarjouksista on edullisin.

Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään muun muassa avaus- ja palvelumaksut, lainan käsittelykulut, lainan nimelliskoron, ilmoituskulut sekä laskutuslisän.  

Pyydä useita lainatarjouksia, niin lainan todellisen vuosikoron vertaileminen on helpompaa

On selvää, että lainojen todellisen vuosikoron vertailu ei onnistu, jos lainatarjouksia pyytää vain yhden. Miten voisit yhden lainatarjouksen perusteella tietää, onko kyseessä kallis vai edullinen laina? Et mitenkään.

Lainojen korkojen vertailu vaatii, että vertailtavana on useita lainatarjouksia useammalta eri pankilta ja muulta lainantarjoajalta, mahdollisimman pienen aikavälin sisällä.

Jotta tämä onnistuu, täytyy lainanhakijan pyytää useammalta pankilta ja rahoitusyhtiöltä lainatarjoukset. Aikaisemmin tämä tarkoitti jopa kymmenien lainahakemusten täyttämistä muutaman päivän aikana, mutta onneksi nykyään tähän löytyy helpompi ratkaisu.

Saadakseen lainatarjoukset vertailtavakseen, täytyy lainanhakijan täyttää vain yksi lainahakemus VarmaLaina.fi palvelussa. Tämän jälkeen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu välittää lainanhakijan lainatarjouspyynnön noin 30 eri pankille ja lainantarjoajalle, jonka jälkeen he tekevät lainahakemuksen perusteella lainanhakijalle tarkemman riskianalyysin omien lainahakukriteereiden pohjalta.

Jos lainahakemus täyttää pankin tai rahoitusyhtiön hakuvaatimukset, he välittävät lainanhakijalle henkilökohtaisen lainatarjouksen. Koska kilpailutuksessa on mukana kymmeniä eri pankkeja ja lainantarjoajia, on lainanhakijalla hyvät mahdollisuudet saada vertailtavakseen useita eri lainatarjouksia.

Lainanhakija saa tutustua saapuneisiin lainatarjouksiin rauhassa. Lainatarjouksissa kannattaa ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko, sekä lainan muut ehdot. Jos lainojen vuosikoroissa ei ole merkittäviä eroja, voi lainan valinnassa ratkaisevaa olla esimerkiksi lyhennys- tai maksuvapaan pitäminen tai lyhennyksen maksupäivän siirto itselle parempaan ajankohtaan.  

Vertaa ja säästä ilman riskiä

VarmaLaina.fi tekee tiivistä yhteistyötä tunnettujen pankkien ja luotettavien luotonmyöntäjien kanssa, jotka noudattavat tarkoin Suomen lainasäädöksiä. Kilpailuttamalla lainan VarmaLaina.fi palvelussa vertailet turvallisesti lainojen vuosikorkoa ilman huolta siitä, että jotain olennaista jäisi huomioimatta tai että päätyisit ottamaan lainaa korkeammalla korolla, kuin mitä korkokattolaki määrittää.

VarmaLaina.fi palvelun käyttäjäksi voivat tulla kaikki Suomen kansalaiset, jolla on puhtaat luottotiedot, riittävä maksukyky sekä säännölliset tulot. VarmaLaina.fi palvelulla on jo satojatuhansia tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat löytäneet itselleen edullisen lainan kilpailuttamisen kautta.