MAINOS

Säännöllinen puhelinliittymien kilpailutus kannattaa

MAINOS -


Puhelinliittymän hankinta ei ole enää välttämättä pitkäaikainen sijoitus, vaan liittymiä vertaillaan ja vaihdetaan tänä päivänä jo vilkkaasti operaattorilta toiselle tarjousten perässä. Liittymien kilpailutus on nykyään helppoa erilaisten vertailusivustojen kautta. Vertaaliittymä.fi on sivusto, missä puhelinliittymät sekä muut liittymät on nopeasti kilpailutettu. Käyttäjä voi määritellä vertailussa halutessaan netin miniminopeuden, puheajan määrän, tekstiviestien määrän sekä datan käytön. Puhelinliittymien kilpailutus kannattaa tehdä viimeistään siinä vaiheessa, kun omassa liittymässä on mahdollinen tarjousjakso loppumassa. Usein operaattorit tarjoavat ensimmäisen vuoden edullisemmalla kuukausihinnalla, jonka jälkeen liittymän kuukausimaksu nousee.  

Miten löytää itselle paras liittymä?  

Paras puhelinliittymä on helpompi löytää, kun tietää minkälaista oma puhelimen käyttö on. Ennen liittymävertailua voikin vilkaista omia puhelinlaskuja ja tarkistaa sieltä, mistä ominaisuuksista tällä hetkellä maksaa ja mitä puhelimella tekee. Puhelinliittymien hintahaarukka on tällä hetkellä n. 10-50€ kuukaudessa ja mukaan mahtuu liittymiä rajattomalla puheajalla ja viesteillä, rajattomaa datan käyttöä, mutta toisaalta myös liittymä ilman nettiä tai liittymä, missä netti toimii hitaasti, mutta varmasti.

Jos puhelinta käyttää paljon kotona, voi hyödyntää myös kodin nettiä, jolloin nopeasta netistä ei itse liittymässä ole tarpeellista maksaa. Parasta liittymää ostettaessa tuleekin myös miettiä sitä, missä liittymää käyttää. Ulkomailla tai kodin ulkopuolella nettiä tarvitseva valitsee todennäköisesti erilaisen liittymän kuin omassa kodissa näppäilevä käyttäjä. Liittymä lapselle on myös usein erilainen, mitä liittymä aikuisen tarpeisiin. Paras liittymä löytyykin, kun selventää ensin itselle miten ja missä liittymää käytetään ja miten paljon.  

Miten vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymien kilpailutuksen jälkeen, itse liittymän vaihto sujuu myös mutkattomasti. Asiakas tekee ensin netissä uuden liittymäsopimuksen ja päättää siinä hetkessä haluaako säilyttää vanhan puhelinnumeronsa. Numeronsiirtoa ei voi tehdä, jos on jo itse irtisanonut liittymänsä. Edellisen liittymän irtisanomista ei siis tarvitse tehdä, vaan operaattorit hoitavat sen keskenään. Uusi sim-kortti lähetetään postitse ja operaattori lähettää samassa kirjeessä ohjeet, miten liittymän vaihto konkreettisesti tehdään.

Kokonaisuudessaan liittymän siirtyminen vie n. 5-15 arkipäivää. Operaattori ilmoittaa tekstiviestillä tarkan siirtoajankohdan, jolloin uusi sim-kortti laitetaan puhelimeen. Puhelinnumerot kannattaa ennen siirtoa tallentaa matkapuhelimen muistiin, jolloin liittymän vaihto ei vaikuta numeroiden säilymiseen. Puhelinliittymän vaihtaminen vaatii hieman vaivaa, mutta käytännössä muutamien minuuttien työllä voi säästää liittymän hinnassa vuoden aikana paljonkin rahaa.  

Ajankohtaiset liittymätarjoukset löytyy netistä

Liittymien kilpailutuksen yhteydessä saa samalla selvillä myös voimassa olevat liittymätarjoukset. Operaattorit uudistavat hinnoitteluaan ja liittymien sisältöjä aina tasaisin väliajoin, jolloin myös liittymien kilpailuttaminen kannattaa ottaa itselle säännölliseksi toimenpiteeksi. Myös erilaiset tarjouspäivät, kuten Black Friday, ovat yleensä hyviä hetkiä katsoa liittymätarjoukset läpi ja tarttua hyvään tarjoukseen.

Liittymävertailu ja liittymän vaihtaminen eivät ole isoja operaatioita, joten niitä ei kannata sen takia siirtää tuonnemmaksi. Asiakkaalle on kaikki tehty todella vaivattomaksi, joten puhelinpalveluissa ei tarvitse jonotella ja käytännön toimenpiteet jäävät itse sim-kortin vaihtamiseen. Liittymän siirtymisajankohtaankin voi itse halutessaan vaikuttaa ja asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa.