MAINOS

Onko lainasi korko yli 10 %? 2013–2020 aikana otetut lainat voi nyt vaihtaa edullisempaan

MAINOS -

Kuluttajansuojalaki on muuttunut suomalaisten kuluttajien kannalta edullisemmaksi vuosien varrella. Tällä hetkellä vakuudettomien lainojen korkokatto on vain 10 %. Jos lainasi korko on tällä hetkellä yli 10 prosenttia, luottoyhtiön vaihtaminen tuo 100 % varmuudella säästöjä.

Lainaa.comin säästövinkit lyhyesti:

  • Vuonna 2013 alle 2000 € vakuudettomien lainojen korkokatoksi määriteltiin 50 % + viitekorko
  • Korkokattoa madallettiin 20 %:iin syyskuussa 2019
  • Vuoden 2020 heinäkuussa korkokattoa madallettiin 10 %:iin pandemian vuoksi
  • Väliaikaista 10 %:n korkokattolakia jatkettiin vuoden 2021 syyskuun loppuun saakka
  • Löydät kuluttajansuojalain viimeisimmät muutokset täältä

Kilpailuttamalla lainan juuri nyt, saamasi lainatarjoukset eivät missään tapauksessa voi ylittää 10 % enimmäiskorkoa. Jos sinulla on lainaa maksettavana tai harkitset lainan hakemista, tulet säästämään varmuudella suuria summia, jos edes yksi Suomen pankeista tai rahoitusyhtiöistä tekee sinulle lainatarjouksen.

Voit pyytää lainatarjoukset ilmaiseksi ja sitoumuksetta 40 pankilta ja luottoyhtiöltä täyttämällä lainojenkilpailutushakemuksen Lainaa.comilla. Se vie vain pari minuuttia!

”Lähes kaikki kenellä on jo lainaa, maksavat sitä takaisin mukisematta. Monet eivät näytä vielä ymmärtäneen, että olemassa olevat lainat kannattaisi kilpailuttaa säännöllisesti. Nyt siihen on paras aika, kun vakuudettomien lainojen korkokatto on alhaisempi kuin koskaan ennen. 

Lainaa.comilla me kilpailutamme ilmaiseksi 40 pankin ja rahoitusyhtiön lainat puolestasi. Sinun tulee vain täyttää yksi hakemus ja voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia muutamassa minuutissa, joista pääset sitten valitsemaan halvimman.  Hakemuksen lähettäminen ei tietenkään sido sinua ottamaan lainaa.

Meillä voit vaikka vain huviksesi tarkastaa, minkälaista lainaa sinun olisi mahdollista ottaa.”, kertoo uuden kilpailutustuoteperheen perustajajäsen Antti Sundberg.


Uuden kilpailutustuoteperheen palvelut; Lainaa.com lainojen kilpailutus ja lainojen yhdistäminen, Sähköt.net sähkön kilpailutus ja Insured.fi vakuutusten kilpailutus, ovat luotu tarjoamaan suomalaisille reilumpaa apua arjen rahahuoliin. Voit lukea palveluiden reilummista ydinarvoista artikkelin lopusta.


Miksi maksat todennäköisesti liikaa kulutusluotostasi?

Moni meistä muistaa, kuinka pikavippien kultakausi (lainantarjoajien kannalta kultainen siis…) velkaannutti suomalaisia vuosituhannen alussa. Kansalaisten velkaantumista hillitäkseen Suomen hallitus puski vuonna 2013 läpi epäonnistuneen muutoksen korkokattolakiin, jonka rajoituksia rahoitusyhtiöt kiersivät erilaisten porsaanreikien kautta. Vasta vuoden 2019 lakimuutoksien jälkeen velkatilanne alkoi tasaantumaan ja lainojen hinnat järkiintymään, kun korkolain kiertämistä hankaloitettiin tuntuvasti.

Ennen 1.9.2019 otetut kulutusluotot ovat enimmäiskoroltaan 50 % + viitekorko (n.51 %), eikä sivukuluille olla asetettu selkeitä rajoja. Sen jälkeen otetut kulutusluotot rajattiin 20 % nimelliskorkoon ja 150 euron vuosittaisiin sivukuluihin.

Monille ei kuitenkaan ikinä tehty täysin selväksi sitä, että otettujen luottojen korot eivät päivity automaattisesti lain muuttuessa. Lainaa.com lainavertailu auttaa sinua vaihtamaan halvempaan maksimissaan 10 % korolla myönnettävään lainaan jo tänään.

Velkaantuminen ampaisi arvattavasti nousuun vuonna 2020 koronapandemian myötä, kun kuluttajat alkoivat hakemaan enemmän vakuudettomia lainoja töiden vähenemisen seurauksena. Suomen valtion oli jälleen kerran astuttava peliin velkaantumisen hillitsemiseksi ja pian ajettiinkin läpi väliaikainen korkokattolaki, joka puolitti nimelliskoron katon 20 prosentista 10 prosenttiin. Tämä ennätysmatala korkokatto ei myöskään vaikuta nykyiseen lainaasi, jos sitä ei olla otettu uuden väliaikaislain voimassaolon aikana!


Lainaa.comilla pystyt tarkistamaan maksatko lainastasi liikaa

Vakuudettomien lainojen korkoja kannattaa tarkkailla aktiivisesti, koska Suomen hallitus jatkaa väliaikaista korkokattoa syyskuun 2021 loppuun asti. Tämä tarkoittaa, että tänä vuonna sekä uusien, että vanhojen lainojen kilpailuttaminen on erittäin kannattavaa siitä huolimatta, minkä lainsäädännön alaisuudessa ne on otettu.

Kilpailuttaisitko lainasi heti, jos se olisi ilmaista, eikä veisi aikaasi? Ilmainen Lainaa.com kilpailuttaa Suomen suosituimmat pankit ja rahoitusyhtiöt parissa minuutissa. Yhden hakemuksen täyttämällä saat jopa kymmeniä lainatarjouksia.

Kilpailuta lainat nyt Lainaa.comilla ja varmista, että et maksa ylimääräistä.

Reilumpaa apua arjen rahahuoliin tarjoavan tuoteperheen ydinarvot

Vakuutuksia, sähkösopimuksia ja lainoja kilpailuttava tuoteperhe lyö kuusi ydinarvoaan pöytään. Lainaa.com, Insured.fi ja Sähköt.net noudattavat seuraavia reilumpia ydinarvoja:

1. Säästäväisyys. Palveluiden pitää säästää kuluttajien rahaa. Tämä saavutetaan tekemällä kilpailutus mahdollisimman kattavasti. Kymmenien tarjousten listalta edulliset ja ylihintaiset palveluntarjoajat on helppo eritellä.

2. Maksuttomuus. Tuoteperheen palveluiden käyttö ei maksa kuluttajalle mitään.

3. Sitoutumattomuus. Kilpailutuksen kautta saatuja tarjouksia ei tarvitse hyväksyä, eli hakemuksien lähettäminen lainoille, vakuutuksille ja sähkösopimuksille on sitoutumatonta. Kuluttaja päättää itse haluaako hyväksyä jonkun saamistaan tarjouksista.

4. Rehellisyys. Palvelut kertovat totuuden avoimesti, niin hyvistä kuin huonoistakin sopimuksista. Tämän lisäksi palveluiden kanssa yhteistyössä toimivat yritykset ovat alansa luotetuimpia Suomessa.

5. Puolueettomuus. Jokainen yhteistyökumppani on kilpailutuksen edessä tasa-arvoinen. Kuluttaja pääsee vertailemaan kaikkien tarjouksen tehneiden yritysten hintoja ja ehtoja toisiinsa.

6. Tehokkuus. Täysin sähköinen ja automatisoitu kilpailutus onnistuu parissa minuutissa.

“Ydinarvojemme lisäksi etsimme myös tapoja tehdä hyvää palveluidemme kautta. Esimerkiksi aloitimme äskettäin yhteistyön Lainaa.comin ja Istutapuita.fin välillä. Nyt istutamme puun jokaista Lainaa.comin kilpailutuksen avulla otettua lainaa kohden. Vaihtamalla lainasi halvempaan Lainaa.comin avulla, et siis säätä ainoastaan rahaa, vaan myös luontoa.

Pyrimme tekemään lisää vastaavanlaista toimintaa tulevaisuudessakin, joten olemme avoimia uusille ideoille ja ehdotuksille!”, Sundberg vielä lopuksi kommentoi.

Palveluiden ylläpitäjä

Lainaa.com, Insured.fi ja Sähköt.net -verkkopalveluiden kehityksestä vastaa Digitoimisto SEOSEON. Palveluihin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä suoraan kilpailutuspalveluun tai SEOSEON Digitoimistoon.