MAINOS

Remontti mielessä? – Rahoitusvaihtoehdot löydät helposti tästä

MAINOS - 

Oman asunnon arvon säilymisen ja toki myös asumisviihtyvyyden kannalta säännöllinen kunnostustyö ja remontointi on tärkeää. Pieneen pientaremontteihin, vaikka maalauksiin tai tapetointeihin, useimmilla riittäää varoja omasta pussista heti, jos ajatuksissa on taas laajempi remontti, kannattaa remonttilaina kilpailuttaa kotimaisen lainavertailusivuston kautta. Esimerkiksi Summarumin kautta näet nopeasti, että millaisia lyhennyseriä remonttilainaan on odotettavissa luoton koosta ja takaisinmaksuajasta riippuen.


Remontin kustannusarvion tekeminen on kuitenkin vaikeaa, sillä yllättäviä asioita voi tulla esille kunnostustyön aikana. Tämä on käynyt ilmi muun muassa useiden remontteihin keskittyvien tv-sarjojen kautta.

Yleisesti voi todeta, että keittiön perusteellinen kunnostaminen voi olla kustannuksiltaan arvokkain, mutta myös näkyvin. Keskikokoisen keittiön kaapistoihin sekä kodinkoneisiin kannattaa varata helposti 10 000 euron luokkaa. Vaatimustasosta riippuen kustannusarvio voi poiketa paljonkin.

Jos keittiössä, samoin kuin yleensä muuallakin, vesipisteiden paikat voi säilyttää nykyisillä paikoilla, kustannustaso säilyy kohtalaisella tasolla.

 

On hyvä muistaa, että edes karkeaa kustannusarviota ei voida esittää ennen kuin materiaalivalintojen hintataso on tiedossa. Vaikkapa pesutilojen kaakeleiden hinnoissa on suuria eroja.

Etenkin kosteiden tilojen osalta kannattaa käyttää alan ammattilaisia remonttityössä. Sähkötöitähän ei saa missään tapauksessa tehdä muut kuin alalle koulutetut. Myös kosteiden tilojen vesieristyksen tekijän valitsemista kannattaa harkita huolella: esimerkiksi useissa taloyhtiöissä vesiyrityksiä saa tehdä vain asianmukaisesti sertifikaatin omaavat alan ammattilaiset.

Jos remonttia toivoo muutaman kuukauden sisällä, kannattaa muistaa, että alueista riippuen remonttitöitä tekevillä yrityksillä tilauskirjat voivat olla hyvinkin pitkälle varattuja. Eli ainakin alustavasti kannattaa olla yhteydessä tämän mallisiin remontin toteuttajiin jo hyvissä ajoin, jottei tule ikäviä pettymyksiä aikatauluun.

Kustannusarviota mietittäessä myönteinen asia on se, että remontin työnosuus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Käytännössä seuraavan vuoden verotuksen yhteydessä saat hyvityksenä osan työnosuuden kustannuksista. Kyse voi olla tuhansista euroista, eli kannattaa pyytää laskuissa aina eriteltynä työn osuus ja laskut on tärkeää säästää.  

Joka tapauksessa, kuten useissa tv-sarjoissakin on todistettu, oikeanlainen remontti nostaa asunnon arvoa selvästi. Usein enemmän kuin mitä remonttiin on mennyt rahaa. 

.................................     

Summarum on kotimainen kilpailutus- ja vertailupalvelu, jonka tavoite on auttaa kuluttajia ja yrityksiä talouden kokonaisvaltaisessa hallinnassa.

Lisäksi Summarum tarjoaa käyttäjilleen laajan kattauksen työkaluja ja oppaita niin henkilökohtaisen talouden hallintaan kuin yritystoimintaankin.