MAINOS

Ennen kuin lainaat, vertaile!

MAINOS -

Lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää, koska erilaisissa lainoissa on erilaiset ehdot, ja esimerkiksi korkojen suuruus vaihtelee. Mitä isompi korko ja muut kulut, sitä suuremman summan joudut lopulta maksamaan takaisin luotonantajalle. Valitsemalla edullisen lainan, voit säästää merkittävän summan rahaa.  

Myös nykyiset lainat kannattaa aika ajoin kilpailuttaa. Jos sinulla on useita lainoja, voi olla hyödyllistä yhdistää ne yhdeksi lainaksi. Tällöin saat edullisemman koron sekä matalammat kuukausittaiset lainanhoitokustannukset.  

Tämänhetkinen epävarma tilanne markkinoilla kannustaa yhä useampaa ihmistä miettimään kulutustaan tarkasti. Myös lainavertailu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen isompia hankintoja. Aina ei ole järkevää käyttää omia säästöjä hankintoihin, jos pitkässä juoksussa pystyt säästämään enemmän kuin kuluttamaan.  

Mistä edullinen laina?

Suomessa moni pankki ja luotonmyöntäjä tarjoaa lainoja. Kulutusluotoille on asetettu väliaikainen korkokatto, jonka ansiosta myös isommalle lainalle saa aiempaa edullisemman todellisen vuosikoron. Tilanne kannattaa hyödyntää ja vertailla lainat fiksusti. Helpoiten lainojen vertailu onnistuu lainavertailupalvelun kautta.  

Nordic Bank on suomalainen lainavertailupalvelu, jonka avulla pystyt vertailemaan kätevästi yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset yhdellä ilmaisella hakemuksella. On hyvä muistaa, että lainan hakeminen ja tarjousten vertailu ei sido tai velvoita mihinkään. Voit hakea kauttamme lainaa 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Laina-aika voi olla 1 vuodesta 15 vuoteen. Etusivultamme löydät lainalaskurin, jolla saat hetkessä arvion lainan kuukausierästä.  

Me Nordic Bankilla kilpailutamme lähes kolmekymmentä eri pankkia ja rahoituslaitosta, jolloin asiakas saa kattavan kuvan siitä, millaisia lainavaihtoehtoja on tarjolla. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Lainaa saadaksesi sinun on oltava täysi-ikäinen, ja sinulla tulee olla säännölliset eläke- tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot.  

Miten erotan edullisen lainan?

Lainojen kilpailutus kannattaa, koska sillä voi säästää jopa tuhansia euroja koko laina-ajalta. Edullisen lainan tunnistat sen matalista kuluista kuten todellisesta vuosikorosta, lainan nimelliskorosta sekä kuukausierästä ja tilinhoitomaksuista. Lainaehtoihin tutustuessa kannattaa siis olla tarkkana. Pelkkä korko ei kerro kaikkia lainan todellisia kustannuksia.  

Laina-aika kannattaa sopia mahdollisimman lyhyeksi, koska silloin kokonaiskustannukset ovat sinulle pienemmät. Jos valitset pitkän laina-ajan ja liian pienen kuukausierän, laina tulee sinulle kokonaisuutena kalliimmaksi. Pidä kuitenkin huoli siitä, että kuukausierä pysyy sen verran pienenä, että pystyt varmasti selviämään siitä.