MAINOS

Hintojen raju nousu huolestuttaa - Näin saat rahat riittämään

MAINOS - Puhelinliittymä.com -

Hintojen nousu huolestuttaa suomalaisia erityisesti tällä hetkellä. Jokainen voi onneksi omilla kulutusvalinnoilla osittain vaikuttaa siihen, miten hintojen nousu vaikuttaa omaan talouteen. Mitä korkeammalle palveluiden ja tuotteiden hinnat nousevat, sitä tärkeämpää on hintojen vertailu ennen ostopäätöstä. Vaikka bensan, ruoan ja monien muiden tuotteiden hinnat ovat nousseet rajusti viime aikoina, kaikkien tuotteiden hinnat eivät onneksi nouse. Alla muutamia helppoja vinkkejä, joiden avulla voit saada rahat paremmin riittämään ja saavuttaa suuren säästön vuositasolla.

Tarkista kuukausittaiset menot

Ensimmäisenä kannattaa ehdottomasti tarkistaa, mihin rahaa kuluu kuukausittain. Maksatko esimerkiksi kuukausimaksun useasta suoratoistopalvelusta tai oletko tehnyt lehtitilauksen, jonka tarjousjakso on päättynyt? Kaikki niin sanotut turhat kulut kannattaa tässä vaiheessa karsia pois ja palvelut, jotka ovat välttämättömiä, kilpailuttaa ja pyrkiä saamaan ne edullisempaan hintaan. Tällaisia palveluja ja tuotteita voi olla esimerkiksi puhelinliittymät, sähkösopimus tai lehtitilaus. Kaikesta ei kuitenkaan tarvitse luopua, sillä voit milloin vain kilpailuttaa palvelun ja saada näin hinnan nykyistä edullisemmaksi.

Esimerkiksi Puhelinliittymä.com palvelusta voit tarkistaa puhelinliittymien ajankohtaiset tarjoukset ja vaihtaa liittymäsi edullisempaan. Näin voit saada tarjoushintaisen puhelinliittymän käyttöösi 12-24 kuukauden ajaksi, joka tuo mukavasti säästöä vuositasolla. Maksuttomassa palvelussa on myös sähkön kilpailutus, jonka avulla voit vaihtaa sähkösopimuksesi halvempaan.

Mikäli olet tehnyt lehtitilauksen, jonka tarjousjakso on päättynyt, voit tarkistaa Lehtitarjouksia.com palvelusta parhaat lehtitarjoukset. Useimmat aikakauslehdet on mahdollista tilata netistä kesto- ja määräaikaistilauksena tarjoushintaan. Tarjousjakso on yleisesti voimassa aina muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen. Tarjousjakson päätyttyä lehtitilauksen hinta palaa normaaliin.

Budjetoi kuukauden menot etukäteen

Voit tehdä tärkeimmille menoille kuukausittaisen budjetin. Se auttaa hahmottamaan paremmin sen, mihin kaikkeen rahaa kuluu ja on varattava kuukauden aikana. Tärkeintä on tehdä budjetista mahdollisimman totuudenmukainen tuloihin nähden. Budjetoi tärkeimmät menot ensin, kuten asumiskulut (vesi, sähkö ja vuokra), ruoka, lääkkeet, matkakulut, puhelin ja netti yms.

Kilpailuta ja yhdistä lainat

Laina ei ole koskaan ratkaisu rahanpuutteeseen. Sen sijaan nykyisten lainojen kilpailuttaminen on taloudellisesti kannattavaa. Mikäli sinulla on useampi pieni laina, kannattaa ne yhdistää yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi, jolloin kuluja kertyy merkittävästi vähemmän. Silloin maksat lyhennyksen vain yhdestä suuremmasta lainasta. Lainan kilpailuttaminen ja yhdistäminen on vaivatonta Ainacom.fi palvelussa, jonka kautta voit hakea lainaa netistä. Voit kilpailuttaa lainan tai hakea yhdistelylainaa maksuttoman palvelun kautta silloin kuin sinulle parhaiten sopii ja tarkistaa, kuinka paljon voit saavuttaa säästöä.

Säästä ruokamenoissa

Ruokamenoissa voit saavuttaa suuren säästön kuukaudessa, jos vertailet tuotteiden hintoja ja eri kauppojen hinnoittelua. Lähes jokaisesta tuotteesta löytyy edullisempi vaihtoehto. Lisäsäästöä kertyy mukavasti, kun ostat punalaputettuja tuotteita ja samalla vähennät myös ruokahävikkiä.

Ennen ruokaostoksille lähtöä on myös hyvä tehdä kauppalappu tarvitsemista tuotteista ja pyrkiä vähentämään turhia heräteostoksia. Voit suunnitella jo kotona, mitä ruokia valmistat seuraavalla viikolla ja tehdä kauppalapun sen perusteella, jolloin ostat vain tarvitsemasi tarvikkeet.

Säästä polttoainekuluissa

Polttoaineen hinta on noussut merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Nyt kun polttoaineen hinta on korkeimmillaan, kannattaa miettiä, voisiko joitakin automatkoja korvata kimppakyydeillä tai julkisilla liikennevälineillä? Vähentämällä autoilua, voit saavuttaa yllättävän suuren säästön kuukaudessa.

Varaudu hintojen nousuun säästämällä

Hintojen nousuun on fiksua varautua säästämällä. Jo pieni säännöllisesti säästetty summa auttaa tarvittaessa paikkaamaan kasvavia menoja. Netistä löytyy useita maksuttomia säästölaskureita, joiden avulla voit tarkistaa, miten säästettävä summa ja aika vaikuttavat säästöjen kertymiseen.

Tarkkaile erityisesti arjen pieniä menoja

Kuukausittaisia menoja tarkistaessa unohtaa monesti kirjata ylös myös edulliselta tuntuvia menoja, joita kertyy useita kuukauden aikana. Esimerkiksi vuoden ajanjaksolla niistä kertyy helposti iso menoerä. Arjen pienten menojen seuraaminen vähentää merkittävästi heräteostoksia ja auttaa löytämään säästökohteita. Ajan myötä saatat miettiä jokaisella ostohetkellä, onko ostamasi tuote todella tarpeellinen.