MAINOS

6 asiaa, joiden avulla teet vaikutuksen rekrytoijaan

MAINOS- CVMAKER.FI -

Vaikutuksen tekeminen rekrytoijaan vaatii paljon. Olet vain yksi sadoista ehdokkaista tänä vuonna, ja yksi tuhansista heidän uransa aikana. Miten varmistat, että olet muutakin kuin vain numero heidän silmissään?

Pyysimme useita henkilöstöhallinnon jäseniä muistelemaan yhtä asiaa, jonka ehdokas teki, joka todella teki vaikutuksen. Opimme, että heihin ei ole helppo tehdä vaikutusta. Mutta nämä kuusi asiaa voivat helpottaa jättämään nimesi heidän mieleensä. Ota huomioon, että jokainen antamamme esimerkki toimi jonkun kohdalla.

Tulosten saavuttaminen jo ennen palkkaamista

Ehdokasta haastateltiin sosiaalisen median hallintatyöhön, jossa tehtävänä oli kasvattaa yrityksen näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Ensimmäisen ja toisen kierroksen haastattelun välissä hän vakuutti yli 1 000 Twitter-käyttäjää seuraamaan yrityksen Twitter-tiliä. Toisella haastattelukierroksella hänelle tarjottiin työpaikka heti.

Ovelampi kuin asiantuntijat

Ei-tekninen ehdokas selitti teknologiaamme ja esitti useita aiheeseen liittyviä jatkokysymyksiä. Tämä henkilö oli tehnyt omaa tutkimusta ennen haastattelua ja ymmärsi toimintamme erittäin hyvin.

Palkkasimme hänet, koska hän todella näytti ehdokkaalta, joka voisi lisätä arvoa yrityksellemme.

Henkilökohtaisen yhteyden luominen

Haastattelin viime vuonna ehdokasta, joka kutsui minua nimeltä puhelinhaastattelumme aikana. Olen haastatellut useita ehdokkaita vuosien varrella, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun ehdokas loi näin henkilökohtaisen yhteyden, mikä myös erotti hänet muista ehdokkaista. Vaikka hänelle ei tarjottu haluamaansa paikkaa, häntä harkittiin muihin organisaation tehtäviin. Haastan kaikki työnhakijat lisäämään haastatteluihinsa persoonallisuutta, joka todella erottaa heidät muista hakijoista.

Ominaisuuksien määrittäminen

Ehdokkaan ansioluettelo näytti hyvältä kokemusten ja taitojen suhteen, joten lähetimme hänelle työnkuvan ja pyysimme häntä vahvistamaan kykynsä tekemään kaiken tarvittavan. ”Vaikuttava” osuus oli, että palauttaessaan työnkuvan hän oli lisännyt kommentin jokaisen vaatimuksen viereen, jossa hän selitti, miten hän oli sopiva työtehtävään. Myös asiakkaamme oli vakuuttunut, ja tämä asetti riman muille ehdokkaille. Tässä esimerkissä opimme, että oikeiden taitojen sisällyttäminen ansioluetteloosi ja niiden vahvistaminen tarvittaessa voi olla ratkaiseva tekijä työn saamisessa.

Välitön vastaus

Olen aina vaikuttunut ehdokkaista, jotka palaavat asiaan sovittuna aikana ja ovat erittäin reagoivia, kun otan heihin yhteyttä. Nämä ehdokkaat yleensä saavat työn, koska he tekevät läheistä yhteistyötä kanssani ja heihin saa aina yhteyden tarvittaessa. Tämä osoittaa, että he ovat kiinnostuneita paikasta, arvostavat aikaani ja sitä, että tarvitsen heiltä tiettyjä asioita  hyvinkin nopeasti.

Henkilökohtaiset kiitoskortit

Nykyään olemme tottuneet käyttämään sähköpostia kiitoskorttien sijaan. Parhaimmillaan jokainen saa henkilökohtaisen kiitoksen, ja pahimmillaan kaikki saavat saman viestin (jos ollenkaan). Eräs äskettäinen ehdokas kuitenkin kirjoitti käsin kuusi eri kiitoskorttia jokaiselle, jonka hän tapasi haastatteluprosessin aikana. Jokainen oli kirjoitettu keskustelun perusteella ja ne lähetettiin perinteisesti postissa. Täytyy sanoa, että kaikki me olimme vakuuttuneita tästä.