MAINOS

Kokkola Areena – Elämyksiä, kokemuksia ja liikunnan riemua

MAINOS - Kokkolan Areena -

Kokkolan Urheilupuistohanke on edennyt Kokkolan kaupunginhallituksessa 27.9.2021 hyväksytyn konseptin mukaisesti. Konseptin mukaan Kokkolan Urheilupuiston tavoitetilana on allianssimallilla toteutettu rakennus- ja saneeraushanke, johon sisältyy mm. kaksi katettua harjoitusjääkaukaloa, sisäjuoksurata, nykyaikaiseksi kunnostettu jäähalli, saneerattu Urheilutalon suojeltu osa, jossa koripallokenttä, kunnostettu voimannostosali, uusi suuri sisäareena ja jalkapallostadion. 

Hankkeesta tiedotetaan säännöllisesti www.kokkolaareena.fi -sivustolla sekä Kokkolan Urheilupuiston sosiaalisen median kanavissa (Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter) @KokkolaAreena. 

Syyskuussa 2021 tehty päätös oli Kokkolan Urheilupuisto-hankkeen etenemisen kannalta ratkaiseva, sillä se määritteli ne linjaukset, joiden mukaan Urheilupuiston suunnittelua on lähdetty viemään eteenpäin. Kokkolan Urheilupuiston allianssi Team Sisärata pääsi aloittamaan työnsä noin 6 kuukautta sitten 29.3.2022. Ensimmäisessä vaiheessa on keskitytty suunnitteluun ja budjetointiin. Ehdotus on tarkoitus viedä Kokkolan kaupunginvaltuuston käsittelyyn vuoden 2022 aikana, jolloin rakentaminen olisi mahdollista aloittaa vuoden 2023 alussa. Suunnitelmien mukaan rakennusprojekti valmistuisi vuonna 2025. 

Elämyksiä ja kokemuksia sekä monipuolisia tapahtumia 

Konseptin mukaiseen rakennuskokonaisuuteen kuuluva uusi suuri sisäareena mahdollistaa mm. erilaisten viihdekonserttien ja konferenssien järjestämiseen. Tilat taipuvat myös näyttelyitä varten tai vaikkapa messutapahtumiin. Korkeatasoinen ravintola ja sen tarjoamat palvelut varmistavat osaltaan hienojen tapahtumien järjestämisen. Uusi Kokkola Areena mahdollistaa lähes 5000 katsojan tapahtumat sisätiloissa, jollaisiin Kokkolassa ei aiemmin ole ollut mahdollisuutta. Tutustu myös Kokkolan Urheilupuiston missioon ja visioon. Missio kertoo sen, mitä varten olemme olemassa ja visio sen, mitä haluamme saavuttaa.

Liikkumisen riemua vauvasta vaariin 

Konsepti pitää sisällään erinomaisen hyvät puitteet urheiluun ja harrastustoimintaan – kaikenikäisille ja kaiken tasoisille liikkujille. Liikkumisen riemuun löytyy tarjontaa niin uusissa harjoitusjääkaukaloissa, sisäjuoksuradalla, jäähallissa, koripallokentällä kuin voimannostosalissakin. Erityisesti nuoria kiinnostavat varmasti erilaiset monimotoiset tilat, telineet ja välineet. Suunnittelu pitää sisällään myös tilat lääkäripalveluille, fysioterapialle ja testilaboratoriolle. Lehdistötilat puolestaan muuntuvat päivisin opetusluokaksi. 

Kokkola Areena – yksi osoite, monta mahdollisuutta 

Kokkolan Urheilupuiston visiona on tehdä liikunnasta riemua laajoille käyttäjäryhmille. Mahdollisuudet liikunnan riemuun ja onnistumisen kokemuksiin kasvavat merkittävästi, kun kunnassa on tarjolla toimivat ja nykyaikaiset puitteet monipuoliseen liikunnan harrastamiseen. Mitä laajemmat mahdollisuudet ovat, sitä varmemmin jokainen onnistuu löytämään itselleen mieluisan tai mieluisia urheiluharrastuksia. Kokkolan Urheilupuistohankkeen toteutuessa kokkolalaisten harrastustoiminta keskittyisi voimakkaasti lähelle keskustaa yhteen osoitteeseen. 

Elämyksellisten tapahtumien järjestämisen edellytykset Kokkolassa kasvavat merkittävästi Kokkola Areenan myötä. Käyttäjille suunnattu kyselymme syyskuussa 2022 kertoo, että suurin osa Kokkolalaisista toivoo enemmän erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi viihdekonsertteja. Kokkola Areena tarjoaa tähän erinomaiset puitteet, ja mikä parasta ympäri vuoden, ihan kaikkina vuodenaikoina.