Harri Ahonen Kalajoen pääkirjastossa

To 14.10.2021 klo 18:00

Suosittu retkeilykirjojen tekijä Harri Ahonen vierailee Kalajoen pääkirjastossa (Virta-salissa) ja esittelee kirjaansa Pyhän Olavin retkeilyreiteistä.

Kuvin ja tarinoin kuljetaan hurjan viikinkikuninkaan jalanjäljissä halki eteläisen Suomen Olavinlinnasta Saaristomerelle. Matkalla koetaan eteläisen Suomen merkittävimmät kulttuurihistorialliset kohteet ja luontonähtävyydet.

Tuhat vuotta sitten viikinkikuningas Olav Haraldsson teki viimeisen matkansa läpi nykyisen Etelä-Suomen. Hän kulki Holmgårdin viikinkikaupungista Etelä-Suomen ja Keski-Ruotsin poikki ja lopulta Norjan Stiklestadiin. Siellä hän osallistui taisteluun, jossa hän kuoli. Keskiajalla kirkko julisti hänet pyhimykseksi.

Nyt Pyhän Olavin jalanjäljissä voi kulkea läpi Etelä-Suomen yhtenäistä reittiverkostoa pitkin. Olavinlinnasta alkava matka päättyy Saaristomeren aavoihin maisemiin. Patikoidessa ja pyöräillessä vastaan tulevat niin aurinkoiset rantakalliot ja järvenselät kuin jylhät linnanmuurit ja keskiaikaiset Pyhän Olavin kirkot.

Mukaan mahtuu 100 kuulijaa.

Aika:

To 14.10.2021 klo 18:00

Paikka:

Kalajoen pääkirjasto, Virta-sali

Osoite:

Kalajoentie 1, 85100 Kalajoki

Kategoria:

Muut tapahtumat

Järjestäjä:

Kalajoen kaupunginkirjasto

Lisätietoja:

Kalajoen kaupunginkirjasto

Sähköposti:

kirjasto@kalajoki.fi

Puhelin:

044 4691 289