Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viideltä luottamushenkilöiltä vaaditaan selitystä Pyhäjärvellä

Keskipohjanmaa+ | Ti 13.2.2018 klo 10:11

Pyhäjärven kaupunginhallitus vaatii kuntalain mukaista selvitystä niiltä luottamushenkilöiltä, jotka ovat syytettyinä virka-aseman väärinkäyttämisestä Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa.

Selitysten vaatiminen perustuu kuntalain pykälään 85. Pykälässä todetaan, että jos luottamushenkilön voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen virkarikokseen tai muuten menetelleen velvollisuuksien vastaisesti, on kunnanhallituksen vaadittava asianomaiselta selitys ja ilmoitettava asiasta valtuustolle. Valtuusto voi myös tutkimuksen tai oikeudenkäynnin ajaksi pidättää luottamushenkilön toimestaan.

Kaupungin nykyisistä luottamushenkilöistä vastaajina ovat Marita Kärkkäinen-Rytkönen, Jorma Leskinen, Paavo Leskinen, Taimi Piippo ja Jukka Tikanmäki.

Kaupunginhallitus haluaa selityspyynnössään tietää, miten luottamushenkilöt arvioivat tilannetta ja sen vaikutuksia nykyisten luottamustehtävien hoitoon.

Selvitys vaaditaan toimittamaan Pyhäjärven kaupunginhallitukselle viimeistään 5. maaliskuuta.

Kihlakunnansyyttäjä Ilpo Lehto nosti syytteen virka-aseman väärinkäyttämisestä liittyen Pyhäjärven kaupunginjohtajan Tita Rinnevaaran irtisanomismenettelyyn koskien vuoden 2013 tapahtumia. Syyte nostettiin vuosi sitten tammikuussa.

Asiaa käsiteltiin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa lokakuun alussa, jolloin päätettiin, että jutun pääkäsittely alkaa 13. maaliskuuta 2018.

Arja Kangas

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori