torstai 30.6.2022 | 00:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Omakotitalon tulipalon epäillään syttyneen terassilta – rakennus tuhoutui täysin Kannuksessa

Su 27.5.2018 klo 10:12 | päivitetty su 10:57

Katariina Poranen

Kannuksessa tutkitaan lauantaina tulipalossa tuhoutuneen omakotitalon syttymissyytä. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jussi Noponen sanoo, että palon epäillään syttyneen terassilta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Kannuksen Niemeläntielle lauantaina iltapäiväkolmen jälkeen.

– Kun pelastuslaitos saapui paikalle, palo oli jo pitkällä. Terassi ja kuisti paloivat, ja tuli oli päässyt jo talon sisätiloihin, Noponen kertoo.

Syttymishetkellä talon sisällä oli yksi asukas. Hän havaitsi palon ja aloitti sammutuksen. Asukas pääsi palopaikalta pois omin avuin, eikä henkilövahinkoja sattunut.

Pelastuslaitos sammutti omakotitalon paloa noin kaksi tuntia. Samaan aikaan pelastuslaitokselle tuli tehtävä myös Kannuksen Eskolasta, missä syttyi metsäpalo Kajaanintien varrella.

Metsäpalo saatiin kuitenkin nopeasti rajattua. Se sai alkunsa metsätöissä käytetystä laikutuskoneesta. Alueelta paloi metsää noin hehtaarin verran.

Sunnuntaina palopaikalla tehdään vielä jälkivartiointia, sillä kuivalla ja tuulisella säällä metsäpalo voi syttyä herkästi uudelleen.

Lue myös: Omakotitalo tuhoutui Kannuksessa, maastopalot saatu hallintaan

Kalajoen metsäpalo saatiin hallintaan viime tingassa – palopaikkaa valvotaan vielä

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »