Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ratsastusyhdistys järjestää kilpailun pyöreiden vuosien kunniaksi – "yhteistyö veisi ratsastusharrastusta eteenpäin"

Keskipohjanmaa+
Ke 13.6.2018 klo 19:30

Milja Keinänen

Sunnuntaina ratsastajat pääsevät ottamaan toisistaan mittaa, kun Kruunupyyn Stall Överbyssä järjestetään pitkästä aikaa 2-tason aluekouluratsastuskilpailu.

2-tason kilpailuihin osallistuvat ovat kilpailunjohtaja ja Keski-Pohjanmaan hevosharrastajat ry:n varapuheenjohtaja Janika Kupilan mukaan harrastaneet lajia jo useamman vuoden ja harjoittelevat valmentajan kanssa. Vasta-alkajille puolestaan järjestetään harjoitus- ja tallikilpailuja.

Kupila muistelee, että edellisen kerran tämän tason kilpailu on järjestetty Kokkolassa nelisen vuotta sitten.

– Kilpailut ovat vähentyneet, koska seuratoimijoita ja vapaaehtoisia on vähemmän. Kilpailujen järjestäminen on vaativaa, Kupila kertoo.

Kilpailu järjestetään Keski-Pohjanmaan hevosharrastajat ry:n 20-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Yhdistyksessä on tällä hetkellä mukana noin 80 ratsastuksen harrastajaa ympäri Keski-Pohjanmaan.

– Kilpailuihin on osallistumassa yhteensä 41 ratsukkoa ja päivän aikana saamme nähdä 53 starttia, helpoista luokista haastavimpiin, kertoo Kupila.

Janika Kupila kiittelee sitä, että kilpailuun on saatu mukaan vapaaehtoisia toimihenkilöitä myös muista seuroista. Yhteistyö ei hänen mukaansa ole ratsastuspiireissä vielä kovin vakiintunut käytäntö, vaikka seuroja on Kokkolankin alueella neljä. Kupila näkisikin mieluusti yhteisiä hankkeita tulevaisuudessa enemmän.

– Perinteisesti on toimittu omissa seuroissa, mutta kyllähän yhteistyö veisi ratsastusharrastusta eteenpäin. Kilpailuja ja koulutuksia voitaisiin järjestää enemmän, hän pohtii.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori