Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mielisairaalanakin toiminutta Markkulan kunnalliskotia myydään – Kaustisen kunnan kiinteistöt nyt verkkohuutokaupassa

Keskipohjanmaa+ | To 14.6.2018 klo 11:40 [päivitetty to 13:45]

Sanni Aho

Sotien jälkeen toimintansa aloittanut Markkulan kunnalliskoti on nyt huudettavissa verkkohuutokaupassa. Perä-Varilassa lähellä Kaustisen ja Vetelin rajaa sijaitsevaan kiinteistöön kuuluu päärakennuksen lisäksi työpaja ja kuuden asunnon asuntola sekä kolmen hehtaarin tontti.

Huutokaupassa ei ole lähtöhintaa, eikä kohteesta ole toistaiseksi tullut yhtään tarjousta. Kaupan hyväksyy Kaustisen kunnanvaltuusto.

Myyntiasiantuntija Petteri Paananen Huutokaupat.comista pitää Markkulan kunnalliskotia merkittävänä kokonaisuutena, mutta muistuttaa, että heidän huutokauppapalvelunsa kautta tehdään vuodessa 170 000 kauppaa, joten siihen mahtuu paljon vaihtelua. Ilman pohjahintaa myyminen on hyväksi näkyvyydelle.

– Huutokauppamaailmassa kauppa käynnistyy parhaiten siten, että pohjahintaa ei ole. Kunnilla ja kaupungeilla on yleensä kuitenkin pykälä, jossa myyjä pidättää oikeuden hyväksyä korkein tarjous. On esimerkkejä siitä, että tasearvon ollessa kiinteistössä suuri, niin myyjä ei lähde kiinteistöä myymään, kertoo Paananen.

Paanasen mukaan julkisella puolella on nyt innostuttu verkkohuutokauppoihin ja yhtenä syynä on palvelun hinta. Toteutuneen kaupan loppusummasta huolimatta provisio kiinteistöille on korkeintaan 1000 euroa. Myymättä jääneestä kiinteistöstä kunta maksaa 200 euron kiinteän maksun.

– Kunnat saavat tätä kautta valtakunnallista näkyvyyttä. Hinnat ovat kaikille samat.

Kaustisen kunta myy samaan aikaan huutokaupalla myös vanhaa koulua sekä kahta paritaloa. Huutokaupat päättyvät 31. elokuuta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori