Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mummo lähtee pojanpojan rokkikeikalle – Veteliläinen Maj-Lis Haavisto, 89, sai lahjoituksena liput RaivaajaRockiin

Keskipohjanmaa+
To 14.6.2018 klo 13:25 [päivitetty to 13:25]

Helena Koivusalo

Vetelin kunta lahjoitti tänään liput heinäkuun RaivaajaRockiin pääesiintyjä Steve'n' Seagullsin soittajan, Matias Haaviston mummolle. Veteliläinen Maj-Lis Haavisto täyttää kesäkuun lopulla kunnioitettavat 90 vuotta.

– Perhonjokilaaksossa oli kevättalvella Veteli 150-juhlaliitteessä juttu Steve'n' Seagullsissa banjoa soittavasta veteliläissyntyisestä Matias Haavistosta. Jutussa kävi ilmi, ettei Vetelissä asuva mummo ole päässyt vielä kuuntelemaan pojanpojan soittoa. Siitä se idea sitten lähti, taustoitti kunnan kanslisti Susanna Hotakainen-Karvonen lippujen lahjoitusta.

– Maailmallakin mainetta niittänyt yhtye ei varmaan tämän lähemmäs mummoa tule keikalle, naurahti Vetelin kunnanjohtaja Hannu Jyrkkä, jonka mukaan on hienoa, että mummo pääsee nyt mukaan konsertin tunnelmaan.

– Minä kyllä vähän ennalta tuumailin, että mitenhän sitä jaksaa, kun olen niin iltauninen, nauroi Maj-Lis.

– Poika sitten tuumasi, että voin kuunnella vaikka tästä verannalta kun matkaa ei ole kilometriäkään. Mutta kyllä nyt täytyy koittaa lähteä paikan päälle, kun mahdollisuus kerran on, suunnitteli lahjoituksen ilolla vastaanottanut Maj-Lis.

Steve'n' Seagull on suomalainen country-yhtye, joka esittää omien kappaleiden lisäksi versioita tunnetuista hard rock- ja metallikappaleista. Yhtye tuli tunnetuksi vuonna 2014 YouTubessa julkaistuilla cover-videoillaan ja on suosittu erityisesti ulkomailla.

Yhtye keikkailee ympäri maailmaa, mutta aina Veteliin ehtiessään Matias vierailee usein myös mummon luona.

– Kyllä minä aina tiedustelen, että missä mennään ja milloin poika tulee käymään, hymyilee Maj-Lis.

Maj-Lis Haavisto asuu kotona Vetelin keskustassa Koulutien varrella ja lapsista lähistöllä asuva Ismo, Matiaksen isä, käy äidin luona päivittäin. Vierailijoita mummolassa riittää, sillä Maj-Lisillä on seitsemän lasta ja 17 lastenlasta. Virkeällä ysikymppisellä riittää ohjelmaa päivittäin.

– Nyt kesällä hoidan pientä perunamaata tuossa pihalla ja puitakin olen halkonut. Pojat sirkkelöivät niitä valmiiksi ja minä olen nyt halkonut niitä tuossa sähköhalkojalla aina sitä mukaa kun jaksan, kertoo Maj-Lis.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori