maanantai 24.1.2022 | 12:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Piknikillä sateenkaaritunnelmissa – Pride-kulkue liikkuu iltapäivällä Kokkolan Länsipuistosta Kauppatorille

La 16.6.2018 klo 13:00 | päivitetty la 14:48

Hanna Rautio

Kokkolan Länsipuistossa järjestetty sateenkaaripiknik aloitti lauantaina Kokkola Pride 2018 -tapahtuman pääpäivän.

Puistoon oli kerääntynyt heti yhdeltätoista paljon lapsiperheitä katsomaan Teatteri Soivan Sammakon esitystä. Lapsille oli myös muuta ohjelmaa kuten kasvomaalauksia, kylttien askartelua, pomppulinnoja sekä jättisaippuakuplien tekoa.

Pikkulapsiperheiden lisäksi paikalla oli enimmäkseen nuoria ja nuoria aikuisia sekä Kokkolasta että lähikunnista ja myös Vaasasta saakka.

Tapahtumajärjestäjistä Tiina Isotalus ei tiennyt itkeäkö vai nauraa ilosta, kun pitkään suunniteltu ja järjestetty tapahtumaviikko on huipentumassa.

– En tiedä onko kaikki mennyt odotusten mukaan vai yli odotusten. Tunnelma on ihana. Sellainen kuin saattoi villeimmissä unelmissa kuvitella. Mahtavaa, että paikalla on jo näin paljon väkeä heti aluksi – me täytetään kaupunki, Isotalus tunnelmoi piknikin alussa.

Piknikin jälkeen ihmiset lähtevät kulkueena liikkumaan Kokkola Pride -päätapahtumaan Kauppatorille. Kulkue lähtee liikkeelle kello 14 Länsipuistosta kulkien Tehtaankatua pitkin Rantakadulle ja siitä Torikadun kautta torille. Tapahtuman järjestyksenvalvojat ja liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä kulkueen ajan.

Pride-tapahtuman järjestäjät kohtasivat aiemmin viikolla ilkivaltaa, kun sateenkaariliput ensin yritettiin varastaa ja sitten viimein onnistuttiin viemään perjantain vastaisena yönä sekä kaupunginteatterin että kirjaston edustoilta.

Uusien varkauksien estämiseksi liput otettiin alas perjantain ja lauantain väliseksi yöksi, Isotalus kertoo.

Kauppatorilla konsertissa nähdään muun muassa Saija Saarnisto ja Demian Seesjärvi.

Lisää aiheesta:

Saippuakuplia piknikin iloksi

"Rakkaus kuuluu kaikille!" – katso videot värikkäästä pride-kulkueesta

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »