torstai 28.1.2021 | 16:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Valokuvanäyttely avaa Fanny Hagan kokemuksia vapaaehtoistyöstä Brasiliassa

Ti 10.7.2018 klo 09:30

Laura Läspä

Maanantaina Kokkolan kaupunginkirjastoon aukesi valokuvanäyttely Projeto Madre Cabrini – lähettämättömiä postikortteja Brasiliasta. Näyttelyn takaa löytyy helsinkiläinen valokuvaaja Fanny Haga, joka teki vapaaehtoistyötä brasilialaisessa pikkukaupungissa São Carloksessa yli vuoden.

Projeto Madre Cabrini on katolisen kirkon projekti, jonka pyrkimyksenä on pitää nuoret poissa kaduilta. Kyseessä on ikään kuin iltapäiväkerhon ja koulun sekoitus, joka hoitaa kerralla 120 lasta, yhden ryhmän aamupäivisin ja toisen iltapäivisin.

Haga työskenteli projektissa vapaaehtoisena avustajana ja englannin opettajana, sekä varainhankkijana. Hän tallensi projektissa mukana olevien lasten elämää valokuviin.

– Halusin esittää positiivisia asioita kuvissani. Sitä miten projekti toimii lasten elämässä mahdollistajana ja paikkana, jossa he voivat olla turvassa, Haga kertoo.

Projektissa monet lapsista tulevat vaikeista olosuhteista. Yli vuoden aikana Hagasta tuli läheisiä heidän kanssaan.

– Lapset kasvavat siellä aivan erilaisessa ympäristössä kuin me täällä Suomessa, mutta lapset ovat silti lapsia.

Näyttelyssä on esillä Hagan ottamia valokuvia lapsista, mutta myös postikortteja, joihin hän on kirjoittanut pieniä, henkilökohtaisiakin tarinoita matkansa varrelta. Hagan suku on kotoisin Keski-Pohjanmaalta, joten Kokkola tuntui luontevalta paikalta näyttelylle.

– Halusin tuoda tämän pois Helsingistä, lähelle sukulaisia, Haga kertoo.

Nyt Kokkolan kaupunginkirjastossa näytillä olevat kuvat eivät ole aiemmin olleet missään esillä. Haga kertoo, että tämä on näyttelyn pilotti. Tulevaisuudessa hän haluaisi kirjoittaa kokemuksistaan Brasiliassa kirjan, johon voisi sisällyttää osan kuvista.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »