Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lukijan mielipide: Eläköön Kaustinen

Keskipohjanmaa+ | To 12.7.2018 klo 17:30

Kannuksen delegaatio saapuu onnittelukäynnille. "- Tuoksuuko täällä terva? - Kah, saattaahan tuo tuoksuakin. - Kahto ite, ne on tervanpolttajia, -kauppiaita sielultaan. Sitkeitä, suoria ja sovinnollisia. Ovat mahtaneet taas tehdä soitinkauppoja."

Koko viulupohjanmaa saa maineestaan Kaustisen perinteikkäitä pelimanneja kumartaa. Sitä uskoa ja perintöä jota polvesta polveen rakennetaan kuin Kuorikosket kirkkojaan. Sinnikkyyttä, jolla festivaaleja on vuosi vuodelta pystytetty. Uutta kiveä murretun päälle. Vaikeuksia joita on kohdattu ja Känsän ja Coranderin sissitaistelijoiden rohkeuden lailla kohdattu.

Teidän soittoa ei hiljennetä. Kuten ei muurari Valonkaan soittoa hiljentänyt edes sementtimyrkytyksen siteisiin viemät kädet. Kovinakin aikoina sentäs sorminivelet taipuu ja harmoni soi. Eikä vaikene viulu. Maailmankuulut taitajat Mestari Jylhän jalanjäljissä siitä pitävät huolen.

Iloista antaja Jumala rakasta. Näin on kirkonmäen vaivaisukon rintaan tatuoitu. Viereisen muistopatsaan Heikki Kuorikoskea joukkoineen saamme mekin omasta ylpeydestämme, Kannuksen koriasta kirkosta kiittää.

Kannuksen kaupunki onnittelee Kaustisen kuntaa 150 -vuotisjuhlassaan. Toivomme menestyksellistä tulevaisuutta.

Kun uskotaan juuriin ja perinteisiin ja niihin nojaten luodaan uutta, kuin pelimanniradikaalit silia valssia pyhäpäivänä soittaissaan, ei voi mennä kovin vikaan. Uskokaa jatkossakin omiin vahvuuksiinne. Te olette siitä tiestä elävä todiste.

Delegaation poistuessa ilma väreilee helteestä. Taustalla viulut soi.

"- Tuoksuukohan litium? - Saattaahan tuo jo tuoksuakin."

Jatkuvaa menestystä toivottaen,

Mari Kerola

Kannuksen kaupunginvaltuuston pj

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori