Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lukijan mielipide: Kelan lääkärit vastuuttomia

Keskipohjanmaa+ | To 12.7.2018 klo 18:30

Mielestäni Kelan nykyiset toimenpiteet ovat heikentäneet kuluttajan oikeusturvan olemattomiin. Olen henkilökohtaisesti Kelan asiakas ollut vuodesta 2009.

Sain silloin aivoverenvuodon. Elikkä käytännössä poistuin työelämästä. Kaikki meni sen jälkeen uusiin toimin tuolloin maahantuonnista. Kuntoutukseni alkoi laitoskuntoutuksella Savonlinna-Punkaharju-Odl-Medirex. Nämä olivat OK. Kunnes kaikki muuttui yhtäkkiä minun piti saada lukemattomia lääkärinlausuntoja sekä fysioterapiaa että toimintaterapiaa. Nämä piti lähettää Kelaan, jossa sikäläinen lääkäri ne käsitteli ja ne hylättiin.

Käsittämätöntä oli se, että oma lääkäri lausunnossaan suositteli sekä fysioterapian että toimintaterapian jatkoa mutta Kelan lääkärin mielestä ei ollut selvää syytä miksi?

Nyt sitten astui kuvioihin Soite, jossa harkitaan kyseisiä lausuntoja. Sain kerran kuukaudessa ajan fysioterapiaan. Käytännössä se tarkoittaa mielestäni EI MITÄÄN. Olen kokenut ihmeparantumisen.

Tuttaviani on jatkuvassa laitoshoidossa. Tälläkin hetkellä muutama heistä on menehtynyt eli eivät tarvitse enää Kelan lääkinnällistä kuntoutusta. Oma tilanteeni on, että kuntoni on heikentynyt noin puolella siitä mitä se aikaisemmin oli.

Kuitenkin edelleenkään en ymmärrä Kelan nykyisiä perusteita, jossa lääkärit sekä heidän lausuntonsa laitetaan eriarvoiseen asemaan. Kela sekä muut lääkärit, olemmehan Suomessa.

Harri Kero

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori