Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat täynnä spontaania soittoa ja omaperäisiä asuja – Katso kuvagalleria festarin tyylikkäimmistä pukeutujista!

Keskipohjanmaa+ | Ke 11.7.2018 klo 17:30

Milja Keinänen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat ovat käynnissä nyt kolmatta päivää, ja tunnelma oli katossa heti aamusta. Kun varsinaiset keikat eivät vielä ole alkaneet, saattavat festarin kävijät laittaa pystyyn spontaanin kosertin nurmikolla.

– Useamman kerran päivässä täällä syntyy jonkinlaiset soittelot. Tämä on myös hyvä tapa tutustua ihmisiin. Joskus on käynyt niin, että kuulee jostain tutun biisin, menee katsomaan ja liittyy soittoon, kertoo banjoa nurmella tapaileva Ville Karas.

Lähellä istuva, Susirekka-tanssiryhmään kuuluva Mari Solja puolestaan on löytänyt toisenlaisen, mutta kuitenkin tunnelmaan sopivan ajanviettotavan. Soittamisen sijaan hän kutoo perinteistä pirtanauhaa. Nauhoja käytetään esimerkiksi kansallispuvuissa.

– Tämä on hyvää hiljaisen hetken tekemistä, Solja toteaa.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ihmisvilinästä pistää silmään paitsi soittajia ja kutojia, myös monta omaperäistä asuvalintaa. Kansallispukuja näkyy paljon ja toisaalta niitä sovelletaan myös omaan tyyliin sopivaksi.

Kari Kallonen esimerkiksi on pukenut muuten rennon asun kaveriksi Espoon puvun liivin. Duo Juureva -kokoonpanossa esiintyvän Kallosen asun kruunaavat tuulessa hulmuavat värikkäät korvakorut.

– Nämä on tilattu netistä, mutta teen samankaltaisia myös itse. Työn alla on vieläkin pidemmät korvakorut. Käytän niihin perhokalastuksessa käytettäviä perhoja, kertoo Kallonen.

Katso kuvagalleriasta lisää Kaustisen pukuloistoa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori