Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolaan saapuu syyrialaisia pakolaisia syksyn aikana

Keskipohjanmaa+ | To 12.7.2018 klo 11:20

Minna Mustonen

Alkusyksystä Kokkolaan saapuu noin 25 hengen ryhmä Syyrian pakolaisia kiintiöpakolaisina. Kokkolaan tulijat ovat lapsiperheitä, jotka saapuvat Suomeen Turkista. Viime vuonna Kokkolaan ei tullut yhtään kiintiöpakolaista.

Kaikkiaan Suomi ottaa vastaan 750 kiintiöpakolaista vuosittain. Kaikilla Suomeen valituilla kiintiöpakolaisilla on YK:n alaisen UNHCR:n myöntämä pakolaisasema, ja he ovat maahanmuuttoviraston haastattelemia.

Kiintiöpakolaisten laskennallisista kustannuksista vastaa valtio ensimmäisten neljän vuoden ajan henkilömäärän ja iän perusteella. Sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksista valtio huolehtii kolme ensimmäistä vuotta.

Kokkolan valtuusto on tehnyt vuonna 2016 päätöksen ottaa vastaan kiintiöpakolaisina joka vuosi 30 henkilöä. Tätä ennen vastaanotettiin 30 henkilöä joka toinen vuosi. Kokkolan kaupunki on ollut pakolaisten vastaanottajana aina vuodesta 1993 alkaen. Eri palveluissa on hyvin osaamista eri kulttuureista tulevien ihmisten palvelemiseen.

Uudet tulijat ottaa vastaan ulkomaalaistoimisto, joka toimii nykyisin Soiten alaisuudessa. Ulkomaalaistoimisto hoitaa käytännön järjestelyt Kokkolassa. Peruskouluikäiset aloittavat koulunsa mahdollisimman pikaisesti tultuaan ja aikuiset suomenkielen opiskelun.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori