Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ottosten esitys veti katsomon täyteen

Keskipohjanmaa+ | La 14.7.2018 klo 00:10

Inkeri Tuikka

KAUSTINEN (KP)

Kaunis, koskettava, eloisa, viimeistelty kokonaisuus. Kaustisen Nuorisoseuran Ottosten kansantanssiryhmät esiintyivät torstaina Keskipohjanmaa-areenalla. Katsomo täyttyi yleisöstä, ja istumapaikkaa sai hakemalla hakea.

MiniOttoset, joista nuorimmat olivat viisivuotiaita, esittivät muun muassa erilaisia laululeikkejä. Askeleet, lorujen sanat, kaikki oli hyvin harjoiteltua ja hallittua. Pienimpiä tanssijoita säesti uusi Pelivanhemmat-niminen yhtye, joka nimensä mukaisesti koostuu pitkälti tanssijoiden vanhemmista. Muita ryhmiä säestivät pelimanniyhtyeet Häävi ja Häly.

Pikku-Ottoset, JunioriOttoset ja Ottoset loistivat niin ikään omissa esityksissään. Kaiken kaikkiaan mukana oli 180 tanssijaa ja soittajaa.

Vakavampaa teemaa edusti tanssiteos Älä sulje silmiäsi. Se käsitteli kiusaamista ja yksinäisyyttä. Pääosan tanssi kaustislaislähtöinen Sofia Timonen, joka opiskelee Oulussa tanssinopettajaksi. Koreografi Saija Varila on tehnyt hienoa työtä havainnollistaessaan tanssin keinoin tilanteita, joissa joku suljetaan joukosta ulos. Yhdelle ei löydykään paria, yhtä ei huolita mukaan. Tanssijoiden yhteen liitetyt kädet muodostavat muurin, jonka läpi yksin jätetty ei pääse.

Lopulta kiusaajat kerääntyvät piiriin kiusatun ympärille, tönivät, tuuppivat ja jättävät tämän maahan makaamaan. Timonen tanssii upeasti ilmoille kiusatun koko tunneskaalan. Friggin Return from Helsinki soi taustalla.

Esitys oli koottu taidokkaasti, ja yleisö eli tiiviisti mukana. Into oli kova pienimmilläkin. Pukuloisto oli luonnollisesti sekin kaunista katseltavaa.

Ottosten menestystarinalle ei loppua näy.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori