maanantai 17.12.2018 | 03:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Minna Mustosen kolumni: Paskin idea ikään

Keskipohjanmaa+ | Su 12.8.2018 klo 08:30

Kyllähän se silloin tällöin mieleen juolahtaa. Itse kullekin. Eikä sitä ajattele siinä vaiheessa, että olipa the Paskin idea ikään. Sitten vasta jälkeenpäin ennättää ajatella maatessaan sairaalassa, kotona tai kenties patologin pöydällä. Minulle sattui kesän paskin idea ja se oli ihan omaa syytäni.

Mehiläisiä olen huvikseni ja harrastukseksi hoidellut parin vuoden ajan. Johtunee tuoksustani, pelottomuudestani tai mistä lie, mutta mehiläiset eivät minua yleensä pistä. Suojavaatteita käytän kuitenkin uskollisesti pesille mennessä. Varsinkin näin sadonkorjuun eli hunajan keruun aikana suojavaatteet ovat enemmän kuin tarpeen, sillä ilma on sakeana pesiään ja ruokavarantojaan puolustavia mehiläisiä.

No mistä se ajatus sitten tuli? Tiedä häntä. Joka tapauksessa kesken sadonkorjuun ajattelin, että minäpä hiukkasen kuvaan ihania mehiläisiä. Kameraa on hankala käytellä hunajasta tahmaisilla hanskoilla, niin ajattelinpa riisua hanskat pois. Siinä kuvatessa otin osumaa molempiin käsiin. Paitsi, että minua pistivät mehiläiset, myös paikalla pörräävät ampiaiset näkivät oivan kohteen.

Illalla vielä suihkussa käynnin jälkeen kaikki oli suhteellisen ok. Aamuksi oli noussut jo kuume ja kädet olivat sykkivät kipupisteet. Ilmoitin töihin, että pakko se on sairauslomapäivä pitää. Soitin myös päivystykseen akuuttihoitajalle. Sain ohjeistuksen, hakea apteekista kyypakkaus ja tulla illalla käymään, mikäli turvotus ei laske.

Vaatteet niskaan ja menoksi. (se muuten oli helpommin sanottu kuin tehty) Kädet olivat paisuneet jo sellaisiksi kummallisiksi vesipussilta näyttäviksi olennoiksi. Ajoin Prisman apteekkiin. Farmaseutti katsoi käteni ja kysyi yhden kysymyksen ” otatko kylmää vai huoneenlämpöistä vettä kyypakkauksen kyytipojaksi?” Hän patisteli minut oitis päivystykseen, ilman vastaanväittämiä.

Päivystyksessä akuuttihoitaja oli samaa mieltä ja sanoi, että hyvä kun tulit. Pääsin heti tarkastukseen. Sairaanhoitaja mittasi paineet ja pihinät, laboratorio lasketti minusta kolme putkea verta, lääkäri tutki kainaloon saakka paisuneet kädet. Minua hävetti.

Minun the Paskin idea ikään työllisti näitä upeita ammatti-ihmisiä kesken muutoinkin kiireisen päivän. Kun sitä oppisi tästä. Seuraavan kerran kun idea iskee, pistäisi vaikka purkan suuhun ja pureskelisi sitä tovin aikaa, eikä hetkeen tekisi tai puhuisi yhtään mittään.

Kirjoittaja on Keskipohjanmaan mediatuottaja

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori