maanantai 17.12.2018 | 03:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolalaisnuorten kesäloma päättyy pian – Viranomaiset varautuvat valvontaan normaalin kesäviikonlopun tapaan

Keskipohjanmaa+ | Pe 10.8.2018 klo 14:00

Hanna Rautio

Kokkolassa koululaisilla on edessään kesäloman viimeinen viikonloppu, jolloin on odotettavissa, että nuorisoa kerääntyy kaupungin keskustaan juhlistamaan viimeisiä päiviä ennen opintojen jatkumista.

Viranomaisten taholta koulujen alkaminen ei ole niin suuren valvonnan alla kuin koulujen päättäjäisviikonlopun juhlinta.

– Perus viikonloppumiehityksellä mennään. Normaalissa kenttävalvonnassa huomioidaan nuoret, mutta tehovalvonta keskittyy normaalisti koulujen päättymiseen, kertoo komisario Pauli Latvanen Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksesta.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on viikonloppuna normaali ympärivuorokautinen päivystys. Kenttätyötä tehdään hälytystehtävän sattuessa.

– Toivomme, että perheet sopivat lasten kanssa kotiintuloajoista ja juhlimisen pelisäännöistä, Soiten sosiaalipäivystyksen palvelualuejohtaja Nina Wikström toteaa.

Kokkolan nuorisopalveluista kerrotaan, että heillä painopiste on koulujen päättäjäisviikonlopussa ja silloin järjestettävän päihteettömän Nollapiste-tapahtuman valvonnassa.

– Nuorisotalot eivät perinteisesti ole olleet auki kesällä, koska kävijöitä ei ole. Nuorille on järjestetty kesäleirejä Villa Elbassa. Nuorisotoiminta lähtee liikkeelle, kun koulut alkavat, vs. nuorisotoimenjohtaja Ilkka Rintala selvittää.

Kesän aikana kokkolalaisnuoret pitivät entisen Anttilan kulmilla ikätovereilleen suunnattua konttikahvilaa, joka oli auki kesä-heinäkuussa 12 iltana.

Rintalan mukaan kyseessä oli hyvä kokeilu, kun kaupungissa on riittänyt puhetta, ettei nuorille ole keskustassa mitään omaa tilaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori