maanantai 17.12.2018 | 03:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mäkelä salasi syyn vaisuuteen EM-finaalissa

Keskipohjanmaa+ | Pe 10.8.2018 klo 21:49 [päivitetty pe 23:15]

Joni Mäki-Petäjä

Vielä karsinnassa kovaa nousukuntoa uhkunut Kristiina Mäkelä karsiutui lopulta kolmiloikan EM-finaalin kolmelta viimeiseltä kierrokselta. Mäkelä hyppäsi ensimmäisellään 13,93. Toisellaan hän sai loikattua parhaansa 14,01. Kolmas oli yliastuttu. Mäkelä oli karsinnan yhdeksäs eli viimeinen, joka putosi päätöskierroksilta hyppykierroksilta.

– Kroppa oli löysä ja terävyys puuttui. Kun tekeminen on löysää, se näkyy heti juoksussa ja pituudessa. En saanut itsestäni irti kaikkea.

Tarkempi syykin oli Mäkelän tiedossa, mutta hän ei halunnut lähteä sitä avaamaan.

– Se on henkilökohtainen syy. En halua tehdä siitä valtakunnallista puheenaihetta.

Mäkelän mukaan kova itseluottamus, mikä näkyi karsinnassa ei ole hävinnyt mihinkään.

– Itseluottamuksessa ei ole mitään vikaa. Askelmerkki tuntui hyvälle. Ei vain pystynyt parempaan. Tietysti olen pettynyt.

Mäkelä oli yhdeksäs myös Amsterdamin 2016 EM-finaalissa.

– Näitä yhdeksänsiä sijoja on jo kateltu, yllätysmitalistiksikin ennen kisoja povattu Mäkelä totesi.

Mäkelä suuntasi ajatuksiaan jo seuraavaan kauteen. Valmentaja Tuomas Sallisen johdolla hän aikoo tulla entistä ehompana ensi kesän hyppypaikalle.

– Nyt vuosi treeniä ja katsotaan ensi kaudelle uudestaan. Tuomaksella on paljon annettavaa valmennukseeni, Mäkelä kertoi.

Mäkelän mitali olisi vaatinut uuden SE-tuloksen, kun EM-pronssia venytti Espanjan Ana Peleteiro tuloksella 14,44. Heli Koivulan SE on 14,39 ja Mäkelän tänä kautena hyppäämä ennätys on 14,31.

Saksan Kristin Gierisch aloitti kotiyleisönsä edessä väkevästi loikkaamalla oman ennätyksensä 14,45. Toisella kierroksella Kreikan tilastokärki Paraskeví Papahrístou venytti kauden parhaansa 14,60 ja otti ykköspaikan, mikä riitti aina mestaruuteen saakka. Gierisch otti yleisön iloksi hopeaa.

Mäkelän sijoitus tietää samalla sitä, että Suomen ainoa sauma saada vielä mitali Berliinistä on kolmiloikkaaja Simo Lipsanen varassa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori