keskiviikko 19.12.2018 | 10:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kipeytynyt polvi pilasi Kankaan finaalin

Keskipohjanmaa+ | Pe 10.8.2018 klo 21:58 [päivitetty pe 23:16]

Naisten keihään EM-finaali oli pettymys Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kankaalle. Hei saanut itsestään kaikkea irti keihään EM-finaalissa. Sarja oli vaatimaton 53,97-54,18-54,92. Kangas oli lopulta koko finaalin viimeinen eli 12:s.

– Karsinnan viimeisessä heitossa torstaina tukijalka luisti ja polvi ojentui. Luulin aluksi, että selvisin säikähdyksellä, mutta polvi kipeytyi yöllä, Kangas paljasti.

Polvi laitettiin vahvaan teippiin ennen kisaa.

– Harjoitusheitoissa tunsin vihlovaa kipua polvessa. Se teipattiin uudestaan ja otin särkylääkettä. Itse kisaheitoissa ei tuntunut kipua. Hoin itselleni, että kaikki on kunnossa, ei muuta kuin heittämään. Itseluottamukseni on vain nyt niin herkässä, että mitään ylimääräistä ei saisi sattua, Kangas harmitteli.

26-vuotias Kangas näki videotaululta avausheittonsa stadionilla.

– Oli se ihan kauheannäköistä heittämistä. En pystynyt kunnolla luottamaan tukijalkaan.

Kangas heitti karsinnassa kauden parhaansa 59,96. Se ei kuitenkaan kunnianhimoista eteläpohjalaista enää tyydyttänyt.

– Karsinta oli nyt ikään kuin turhaa. Kovasti yritin ladata kaikesta huolimatta itseäni loppukilpailuun. Näköjään se tämän kauden perinteinen Jenni sieltä kuitenkin puski päälle.

Kangas ei heti finaalin jälkeen osannut sanoa kuinka kausi jatkuu.

– Varmasti tuota polvea pitäisi nyt tutkia. Katsotaan nyt. Nyt on vähän sekava olo, en tiedä johtuuko se särkylääkkeistä.

Mestaruuden vei ylivoimaisesti Saksan Christin Hussong, joka laittoi karsintaakin paremmaksi ja kiskaisi keihään uuteen ennätykseensä 67,90. Muut mitalisijat irtosivat suhteellisen kevyillä tuloksilla. Hopeaa heitti Tshekin Nikola Ogrodnikova tuloksella 61,85 ja pronssi irtosi Liettuan Liveta Jasiunaitelle 61,59 kantaneella heitolla.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori