maanantai 17.12.2018 | 02:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ammattiopiston asuntolassa käy nyt kuhina, sillä opinnot alkavat huomenna – Asuntolaan houkuttelevat asumisen edullisuus ja sosiaalisuus

Keskipohjanmaa+ | Su 12.8.2018 klo 20:00

Milja Keinänen

– Vähän jännittää, kun porukat ovat niin kaukana, myöntää Hanna Kivelä järjestellessään tavaroita Keski-Pohjanmaan ammattiopisto Kpedun asuntolan kaappeihin.

Kivelä, kuten moni muukin asuntolaan tulijoista, muuttaa nyt ensimmäistä kertaa omilleen. Kpedun asuntolassa on tällä hetkellä 64 opiskelijaa ja ensisijaisesti sinne pääsevät asumaan alle 18-vuotiaat opiskelijat. Kivelä muutti Kokkolaan Oulusta ja aloittaa huomenna rakennusalan opinnot. Hän valitsi asuntola-asumisen sen edullisuuden ja sosiaalisuuden vuoksi.

– Täällä on aina joku, jolta voi kysyä apua, Kivelä toteaa.

Auntolaan muuttamiseen liittyvää jännitystä helpottaa se, että Kivelä on saamassa huonekaverikseen entisen luokkakaverinsa. Muutenkin samassa koulussa aloittaa tuttuja.

Samaan aikaan asuntolan alakerrassa Rebekka Virralle luovutetaan avaimia. Virta saa kuulla iloisen yllätyksen: hän asuisi yhden hengen huoneessa.

– Ei tarvitse sitten miettiä, häiritseekö muita, Virta toteaa.

Kpedun asuntoloiden huoneet ovat kalustettuja, joten laborantiksi opiskelevan Virrankin tarvitsee tuoda mukanaan tavaroita vain viikon tarpeiksi. Viikonloput moni viettää perheen luona.

Tuoreet ammattiopiston opiskelijat aloittavat huomenna maanantaina monella tapaa uudistuneet koulutukset.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus kertoo, että vaikka ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö uudistui 1.1.2018, nyt aloittava opiskelijajoukko on ensimmäinen, joka käy alusta asti uudistuksen mukaisen koulutuksen.

Tutkintojen perusteet muuttuivat elokuussa ja kaikille yhteisissä tutkinnon osissa on nyt uudenlaisia teemoja.

Lue lisää ammatillisen koulutuksen alkamisesta ja muutoksista maanantain Keskipohjanmaasta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori