sunnuntai 19.9.2021 | 04:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lasershow ei vesisadetta säiky – Ainutlaatuinen show nähdään Kokkolan venetsialaisissa

Pe 24.8.2018 klo 16:33 | päivitetty la 09:38

Minna Mustonen

– Haaveilin jo milleniumina valo- ja lasershowsta. Eihän se silloin ollut mitenkään mahdollista järjestää, mutta tänään se on mahdollista. Ja järjestetään lauantaina Kokkolan torilla, kertoo lasershown tuottaja Mats Hästbacka.

Kokkolan torilla häärää ja touhuaa perjantai-iltapäivänä useita miehiä. Kaapeleita ja johtoja vedetään kymmenittäin. Arviona heitän, että taitaa johtoja löytyä kilometreittäin, eikä minua kukaan arviosta täysin tyrmää.

Lasershow on kerännyt paljon kiitosta, muun muassa siksi, ettei siitä lähde samanlaista metakkaa mitä perinteisestä ilotulituksesta. Etenkin eläinten omistajat ovat asiaa kiitelleet. Jonkin verran tulevaa showta on moitittu siitä, ettei lapsille ole järjestetty omaa, alkuillalle.

– Siinä on sellainen hankaluus, ettei tähän vuoden aikaan ole vielä tarpeeksi pimeää kello kahdeksalta illalla. Toivottavasti jatkossa voimme lapsille järjestää oman lasershown, nimittäin tässä on kyllä paljon elementtejä, mistä lapsetkin pitäisivät, aprikoi tuottaja.

Venetsialaislauantaina kello 24.00 alkaa lasershow, johon kokkolalaiset äänestivät mukaan Sonata Arctican musiikkia. Savua, viiltäviä lasereita, pehmeitä ja raakoja värejä on tiedossa ainutlaatuisessa showssa. Eikä vesisateesta ole mitään haittaa, vaikka sellainen saattaisi juhlakansan yllättämään. Lasershow ei vettä säiky.

– Ohjelmointi on isossa osassa tämän tyyppistä työtä kun sitä lähdetään toteuttamaan. Itse H-hetkellä ympäri toria on kymmenkunta valo- tai äänimiestä, jotka katsovat ja tarkkailevat, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti, kertoo valoteknikko, valosuunnittelija Pekka Korpi.

Tuottaja Mats Hästbacka puhuu sujuvasti suomea, ruotsia ja englantia, se onkin tässä työssä tarpeen. Valopöydän takana istuu Kreikasta saakka saapunut valomies.

Entä voiko migreeniherkkä saapua lasershowta katsomaan ollenkaan?

– Olemme pyrkineet ottamaan huomioon kaikki mahdolliset turvallisuusseikat. Valot on suunnattu yli yleisön ihan turvallisuusnäkökulmasta. Toki kaikkien pitää ottaa huomioon oma kuntonsa. Jos on oikein herkkä niin ei kannata tulla ihan lavan eteen, vaan seurata sivusta ja kauempaa, muistuttaa Hästbacka.

Lisää venetsialaisista:

Osa Kokkolan Rautatienkadusta suljettiin liikenteeltä

Venetsialaiset on suuri juhla, sanoo Kokkolan kaupunginjohtaja – Myös Jutta Urpilaisen ja Juha Mustosen venetsialaiseen kuuluvat perhe ja tulet

Ukkonen keskeytti Kokkolassa venetsialaisjuhlan hetkeksi – Rankkasateesta huolimatta huominen Suntin Soutu on kuivalla maalla

Kosek tuli Kokkolan Matkailun paikalle – Miksi Kokkolan matkailujohtaja Jaska Pensaari ei osallistu venetsialaisviikonlopun järjestelyihin?

Venetsialaisviikonloppu alkoi voimamiesten mittelöllä Kokkolan kauppatorilla – Katso videolta, kuinka reippaasti yli sadan kilon painot nousevat suorille käsille

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »