sunnuntai 19.9.2021 | 04:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Venetsialaiset on suuri juhla, sanoo Kokkolan kaupunginjohtaja – Myös Jutta Urpilaisen ja Juha Mustosen venetsialaiseen kuuluvat perhe ja tulet

Pe 24.8.2018 klo 23:00 | päivitetty la 09:39

Minna Mustonen

Kokkolalaisille ja lähitienoilla asuville huvilakauden päättäjäiset eli venetsialaiset on ihan tuttu juttu. Juhlitaan tulen, veden ja valon juhlaa sitten omalla rannalla, kaupunkikeskustassa tai vaikka Rantatietä autolla ajellen ja tulia ihastellen. Venetsialaisilla on satavuotiset perinteet ja tietysti se on Kokkolan oma juttu, vaikkakin nyttemmin laajentunut muun muassa Kalajoen suunnalle.

Kokkolan kauppatorilla vastaan tuleva leveästi hymyilevä pariskunta Jutta Urpilainen ja Juha Mustonen ovat matkalla venetsialaisten vastaanottajaisiin. Pariskunta tunnustautuu venetsialaisten ystäväksi.

– Meillä ei ole täällä Kokkolassa huvilaa, jolla viettäisimme venetsialaisia, mutta tärkeä juhla tämä meille on. Kaupungissa on upeasti mitä moninaisimpia tapahtumia. Nuoruudestani muistan esiintyjät ja sen ajan kun sain ajokortin ja kuinka ihanaa oli lähteä katselemaan tulia. Sinne tulia katsomaan vein myös tämän silloisen poikaystäväni, joka ei ollut venetsialaisistamme kuullutkaan, kertoo kansanedustaja Urpilainen.

Urpilaisen puoliso Juha Mustonen on kotoisin Itä-Suomesta, eikä siellä venetsialaisia ole vietetty.

– Nyt kyllä tietämys ympäri Suomen Kokkolan venetsialaisista on laajentunut, mutta kyllä sitä aina vain törmää ihmisiin, jotka eivät ole koko upeasta juhlasta kuulleetkaan, sanoo Juha Mustonen.

Onko pariskunta vienyt Kokkolan venetsialaisuutta mennessään Etelä-Suomeen?

– Emme ole, mutta olemme kutsuneet aina paljon ystäviämme tänne viettämään tätä upeaa valon, tulen ja veden juhlaa, he kertovat.

Venetsialaisten viettäjäksi tunnustautuu myös Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila. Lapsesta saakka hän on juhlistanut venetsialaisia perheen huvilalla ulkotulia sytyttäen.

– Ihan rehellisesti sanoen venetsialaiset on minulle isompi juhla kuin joulu. Rakastan pimeneviä iltoja, perheen kanssa yhdessä oloa, ulkotulien laittoa sekä rakettien ampumista, kertoo Mattila.

Lisää venetsialaisista:

Osa Kokkolan Rautatienkadusta suljettiin liikenteeltä

Lasershow ei vesisadetta säiky – Ainutlaatuinen show nähdään Kokkolan venetsialaisissa

Ukkonen keskeytti Kokkolassa venetsialaisjuhlan hetkeksi – Rankkasateesta huolimatta huominen Suntin Soutu on kuivalla maalla

Kosek tuli Kokkolan Matkailun paikalle – Miksi Kokkolan matkailujohtaja Jaska Pensaari ei osallistu venetsialaisviikonlopun järjestelyihin?

Venetsialaisviikonloppu alkoi voimamiesten mittelöllä Kokkolan kauppatorilla – Katso videolta, kuinka reippaasti yli sadan kilon painot nousevat suorille käsille

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »