keskiviikko 16.6.2021 | 15:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sää suosi venetsialaisten alkua Kalajoella – Ford Model T Touring keräsi ihastelijoita ympärilleen

La 25.8.2018 klo 18:00 | päivitetty su 09:38

Heidi Vierimaa

Venetsialaiset saivat hyvän alun lämpöisessä ja aurinkoisessa säässä Kalajoen Hiekkasärkillä kun ABC:n pihan takaosa täyttyi puoliltapäivin Auton päivän myötä kaikenlaisista vanhoista, yli 30 vuotta vanhoista ajoneuvoista.

Lukumääränsä puolesta henkilöautoista parhaiten olivat edustettuna Fordit ja Volvot sekä kuplavolkkareita saattoi laskea ainakin 12 kappaletta. Raskaan kaluston edustajina komeili muuan muassa Sisu Jury vm-62, Kontio Sisu vm-67 ja 1981 vuoden ”RED eli Retired, Extremely Dangerous” Scania 112, joka on kasattu suurilta osin romusta. ”RED” kiinnitti katseita kyllä, koska sen uusi tummanpunainen maalipinta on suorastaan vastustamaton.

– Näyttää, että tulee runsain valikoima tähän mennessä eli kun aiempina kertoina on ollut 40-80 autoa, niin tällä kertaa voidaan sanoa, 40-100, naurahti Autoliiton Kalajokilaakson osaston puheenjohtaja Seppo Rasmus samalla liikennettä ohjaten.

Tapahtuman vanhin auto oli Pauli Kippolan omistama 1924 vuoden Ford Model T Touring, joka keräsi paljon ihastelijoita ympärilleen. Fordin on entisöinyt Ulf Erikkson Åkersbergasta, Ruotsista. Millainenhan näin vanha auto on ajaa?

– Samanlainen kuin uudetkin, ratista käännetään, mutta ”vaihteistona” on kolme poljinta, eikä ole vaihdekeppiä, hymähteli Kippola.

Kalajoen kesäteatterin Lasten Venetsialaiset tarjosi iltapäivällä lapsiperheille hauskaa ohjelmaa, joka täytti katsomot mukavasti. ”Lastenmusiikin Rolling Stones”, Koppikset -yhtye esitti enimmäkseen oman tuotantonsa lauluja, joista useimpiin yleisö sai osallistua leikkimällä ja liikkumalla. Maskotit Hanna-Hippo ja Topias-Myyrä ottivat vastaan yleisöä sisäänkäynnillä ja lapset innostuivat tanssimaan heidän kanssaan musiikin tahtiin. Taikaduo Maria ja Vesku saivat erimielisyyksineen taikuutta ja huumoria yhdistämällä kaikenikäiset nauramaan.

– Tämä taitaa olla 15. kerta tapahtumalle, vaan tarkkaa lukua emme ole pitäneet, Koppisten laulaja ja kesäteatteriohjaaja Raimo Hentunen arvelee.

//uutista ja kuvatekstiä korjattu 26.8.2018 klo 9.38 Kippolan omistama Ford on vuosimallia 1924 ei 1926//

Lisää illan venetsialaisjuhlista:

Katso värikäs kuvakooste Kokkolan ja Kalajoen venetsialaisjuhlista

Villit valot risteilivät Kokkolan torin yllä – Ennennäkemätön lasershow päätti venetsialaisjuhlat – Katso video!

Venetsialaisten pääesiintyjä Mikael Gabriel ei jättänyt yleisöä kylmäksi

Kalajoen Venetsialaisten ilotulitus sai jälleen väen liikkeelle

Venetsialaistorilla tunnelma kohoaa - Fiilistelyä monessa polvessa

Venetsialaisia juhlitaan jälleen – Katso kuvakooste!

Hyvin järjestetty kisa kerää Suomen kärkikuljettajat Venetsia Driftingiin

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »