Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tänään tapahtuu "unelmien täyttymys": Rockin legenda Bruce Dickinson saapuu puhujatilaisuuteen Kokkolaan, mutta lentääkö hän Kruunupyyhyn itse?

Keskipohjanmaa+ | Ke 5.9.2018 klo 07:00

Katariina Poranen

Huikean suosion jo etukäteen saanut puhujatapahtuma Kipinä Kokkola järjestetään tänään keskiviikkona.

Medirexin järjestämässä tapahtumassa puhuvat Iron Maiden -yhtyeen keulakuva Bruce Dickinson, jääkiekosta tunnettu henkinen valmentaja Melina Niemi ja ratakelaaja, paralympiakultamitalisti Toni Piispanen. Tapahtuman juontaa toimittaja Jone Nikula.

Kokkolan Kampushallissa järjestettävä tapahtuma on kaikille ilmainen ja avoin, mutta mukaan pääsee vain tuhat ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Tieto rockin legendan osallistumisesta puhujatapahtumaan saikin aikaan ilmoittautumisvyöryn elokuussa: tuhat paikkaa täyttyi vain puolessa tunnissa.

Myöhemmin vapautuneita paikkoja on julistettu auki tapahtuman Facebook-sivuilla, ja silloinkin paikat ovat huvenneet ripeästi.

– Paikoista kiinnostuneita oli aika paljon, ja sen takia olemme laittaneet uusiksi jakoon paikkoja, jotka ovat vapautuneet aikaisemmilta varaajilta. Koko tämä kiinnostus on yllättänyt meidät ihan tosissaan. Olen saanut sydäntäsärkeviä sähköposteja Brucen faneilta, joille ei ole riittänyt paikkoja tapahtumasta, tapahtumaa järjestävän Medirexin myynti- ja markkinointipäällikkö Erica Roiko kertoo.

Roikon mukaan järjestelyt ovat olleet hurja ponnistus, mutta samalla tapahtuma on unelmien täyttymys. Ihmisiä kiinnostaa tapahtumassa juuri Bruce Dickinson, jonka suosio on hurjaa ympäri maailman. Rockmusiikin lisäksi Dickinson on tunnettu muun muassa taitavana yrittäjänä ja lentäjänä.

– Kokkolan tapahtumasta on oltu valtakunnallisestikin kiinnostuneita. Tänne tulee katsojia esimerkiksi Helsingistä, Jyväskylästä, Joensuusta ja Pohjois-Suomesta. Tuntuu siltä, että tälle tapahtumalle täytyy saada jonkinlaista jatkoa.

Bruce Dickinson on laittanut vierailulleen tarkat puitteet. Tapahtuman järjestäjä ei voi esimerkiksi kertoa, milloin Dickinson saapuu Kokkolaan ja kuinka kauan hän täällä viipyy. Tuleeko Dickinson Keski-Pohjanmaalle kenties omalla lentokoneellaan itse lentäen?

– Sitäkään en voi kommentoida. Mutta sen verran voin sanoa, että olen itse hakemassa Brucea, Roiko toteaa.

Kruunupyyn lentoasemalta puolestaan kerrotaan, ettei siellä ole tietoa Dickinsonin mahdollisesta lentämisestä Kruunupyyhyn.

Roiko ei ole vielä suunnitellut, mitä ensi alkuun sanoo maailmankuululle tähdelle.

– Varmaan, että welcome to Kokkola! Tarkoitus on antaa mukaan myös muistoja Kokkolasta ja Suomesta, ainakin suomalaista salmiakkia ja Fazerin sinistä.

Mutta esimerkiksi Tankarin-laivareissu ei varmaan mahdu Dickinsonin aikatauluihin?

– Se oli ajatuksissa, mutta aikataulut ovat aika tiukat ja Bruce matkustaa muutenkin koko ajan. Joka tapauksessa toivotamme hänet tervetulleeksi Kokkolaan uudelleen, Roiko sanoo.

Kipinä Kokkola -puhujatapahtuman teemoja ovat rohkeus, periksiantamattomuus, sisu ja yrittäjyys. Roiko uskoo, että teemat puhuttelevat laajasti muutakin yleisöä kuin yrittäjiä tai yrittämisestä kiinnostuneita. Tapahtuman tuotto ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen aivovammakuntoutujille, Vasa Concept Global Ry:lle.

Kipinä Kokkolan ovet avataan Kampushallissa keskiviikkona kello 13. Roiko neuvoo tulemaan paikalle reilusti ennen kello 14. Yleisöpaikkoja ei ole numeroitu.

– Jos haluaa parhaimpia paikkoja, on hyvä olla paikalla jo yhdeltä. Silloin säästymme myös ruuhkalta.

Lue lisää tapahtuman taustasta: Rocktähti Bruce Dickinson saapuu syksyllä luennoimaan Kokkolaan – luvassa on kaikille ilmainen puhujatapahtuma, johon mahtuu mukaan vain tuhat nopeinta

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori