perjantai 16.11.2018 | 10:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Ekoroskin alueelle luvattuja muovinkeräyspisteitä joudutaan odottaa ehkä talveen asti – Rinki ei uskalla luvata tarkkaa aikataulua

Keskipohjanmaa+ | Ke 5.9.2018 klo 12:21

Maija Ahonen

Ekorosk tiedotti heinäkuun lopussa, että sen alueella lisätään syksyn aikana muovinkeräyspisteitä. Tuolloin Ekorosk arvioi, että uudet muovinkeräyspisteet otetaan käyttöön lokakuuhun mennessä. Nyt näyttää siltä, että arvio on ollut turhan toiveikas.

Muovinkeräyksestä vastaa Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy, jonka aluepäällikkö Harri Patana on varovainen antamaan mitään tarkkaa aikatauluarviota. Patana kertoo, että Rinki on tilannut eri puolille maata yhteensä viitisenkymmentä uutta muovinkeräyspistettä, joiden käyttöönotto riippuu pitkälti siitä, milloin keräysastiat saadaan toimitettua paikoilleen.

– Kyse on logistiikasta. Myös astioiden tyhjennyksestä on sovittava, ennen kuin ne voidaan ottaa käyttöön.

– Tavoitteena on aloittaa keräys syksyllä tai talvella viimeistään. Tarkempaa aikataulua emme valitettavasti pysty sanomaan vielä tässä vaiheessa.

Ekoroskin alueella muovipakkausten keräys laajenee Kaustiselle, Kauhavalle, Kruunupyyhyn, Luotoon, Uuteenkaarlepyyhyn ja Pedersöreen, joissa muovinkeräys sijoitetaan olemassa olevien Rinki-ekopisteiden yhteyteen. Lisäksi muovia kerätään Vetelin ja Evijärven hyötykättöasemilla.

Kaustisella on tällä hetkellä kaksi ekopistettä, joista toinen sijaitsee K-marketin ja toinen S-marketin pihassa. Patana ei osaa vielä sanoa, kumpaan paikkaan muovinkeräys tulee.

– Muovinkeräys laitetaan sinne, kumpaan se on helpompi toteuttaa.

Tällä hetkellä Ekoroskin alueella on vain kolme muovipakkausten keräyspistettä, josta kaksi on Kokkolassa ja yksi Pietarsaaressa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori