keskiviikko 21.11.2018 | 10:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kannuksen Uran kausi huipentuu kotikentällä – tavoitteena nousu ykköspesikseen ennätysyleisön edessä

Keskipohjanmaa+ | La 8.9.2018 klo 09:00 [päivitetty la 09:30]

Jarno Herranen

Pesäpallon miesten suomensarjakausi on kahta ottelua vaille paketissa.

Jäljellä on enää kaksi lauantaina pelattavaa ykköspesiksen nousukarsintapeliä ja otteluista toinen tahkotaan Kannuksessa kello 15 alkaen. Vastaansa Kannuksen Ura saa Loimaan Palloilijat ja panos on kaikille selvä. Joukkue, joka juhlii otteluvoittoa, juhlii samalla nousua miesten ykköspesikseen.

– Nyt voisi olla se syksy, että joukkue menee päätyyn asti. Noususta on puhuttu jo useamman vuoden ajan, Uran pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Kivelä miettii.

Uran voitokkaat otteet pudotuspeleissä ovat näkyneet myös katsomossa, sillä yleisömäärä on kasvanut ottelusta toiseen. Uran ja Loimaan ensimmäistä Kannuksessa pelattua nousukarsintapeliä oli seuraamassa 510 silmäparia.

– Joukkueen otteet kiinnostavat kannuslaisia ja pesäpallosta puhutaan kylillä. Mainoksessa toivomme tonnin menevän rikki ja toiveena on saada kentän yleisöennätys uusiksi. Nykyinen ennätys on B-poikien kolmannesta SM-finaalista vuodelta 2012, jolloin katsojia oli 950, Kivelä kertoo.

Kuusi vuotta sitten Uran B-pojat hävisivät ratkaisevan finaalin supervuorossa Sotkamolle.

– Tuolle en halua toisintoa tällä kertaa, Kivelä toteaa.

Tärkeitä matseja pelataan myös jalkapallossa. Naisten Ykkösessä kärkipaikalla oleva IK Myran saa lauantaina Alaveteliin vieraakseen PK-35:n, joka on vain kahden pisteen päässä Myranista. Naisten Ykkösen voittaja nousee ensi kaudeksi suoraan liigaan. Sarjakakkosen taival jatkuu nousukarsinnoissa.

Miesten Ykkösessä Kokkolan Pallo-Veikot hakee sunnuntaina paluuta voittokantaan AC Kajannin kustannuksella.

Lue myös: Jukka Anias pohtii kolumnissaan pesistä – ja vähän futistakin

Kannuksen Ura voitti Loimaalla - ratkaisu siirtyi lauantaille

Kannuksen Ura hävisi kotiedun Loimaalle

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori