keskiviikko 21.11.2018 | 20:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Auringonkukkia riittää vielä kerättäväksi Kälviän pelloilla - "Kuin auringonkukkametsässä kävelisi"

Keskipohjanmaa+ | Ke 12.9.2018 klo 17:30

Maria Store

Kälviäntien varrella ovat loppukesän ajan ilahduttaneet kaksi iloisenkeltaista auringonkukkapeltoa. Kauko Salon hehtaarinkokoinen pelto on houkutellut kävijöitä kanta-Kokkolasta asti, vaikka matkaa kertyykin 30 kilometriä suuntaansa.

Toinen pelto kirkonkylällä on houkutellut kukankerääjiä sekin.

Salo viljelee kauraa lintujen syötäväksi ja halusi kokeilla myös auringonkukan kylvöä.

– Mietin, että saisinko sen kasvatettu kukkaan asti. Kokeilin tätä jo toissa kesänä, mutta kesä oli niin kylmä ja sateinen, että auringonkukka ei ehtinyt kukkaan lainkaan. Auringonkukalla on todella pitkä kasvukausi. Tämä kesä onkin ollut aivan toisenlainen.

Salon auringonkukkapellolta kukkia voi käydä pientä maksua vastaan kuka tahansa.

– Olen mainostanut mahdollisuutta Facebookissa. Olen tosi iloisesti yllättynyt siitä, kuinka moni on pellolla käynyt. Palautetta antaneet ovat kehuneet kaunista kukkapeltoa. Eihän tätä katsoessa voi tulla kuin iloiselle mielelle, hän toteaa.

Salo toteaa, että korkeiden auringonkukkien keskellä käveleminen on poikkeuksellista.

– Pisimmät nousevat 2,5 metrin korkeuteen. Pellolla kävellessä on kuin auringonkukkametsässä olisi. Onhan se aika eksoottista.

Salo arvioi, että pellolla on käynyt satoja ihmisiä.

– Lähes poikkeuksetta he ovat poimineet kukkia mukaansa. Ihmiset tuntuvat olevan rehellisiä ja kukista on laitettu maksu postilaatikkooni.

– Pellolla voi myös käydä vain ihastelemassa kukkia ja vaikka valokuvaamassa. Aika moni on käynytkin. Onpa täällä ollut yhdet mallikuvauksetkin, Salo tietää.

Salo arvelee, että auringonkukkaa riittää poimittavaksi vielä ainakin tämän viikon ajan.

– Kukkaa on tällä hetkellä valtavasti jäljellä ja nupullaan olevia kukkiakin on vielä. Kunhan ei tule yöpakkasia, se lopettaa kukinnan erittäin tehokkaasti.

Auringonkukkapelto kukkii todennäköisesti ensi kesänäkin.

– Kyllä tästä on jäänyt hyvä mieli.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori