Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Lukijan mielipide: Kaiken maailman saunatontut ja kytkykaupat

Keskipohjanmaa+ | Ke 12.9.2018 klo 16:00

Alpo Ylitalo kirjoitti Keskipohjanmaa lehdessä 7.9 hallituksen aikaan saannoksista ja kehui niitä vuolaasti, on hyvä, että Suomi Oy talous on lähtenyt nousuun ja työllisyys parantunut. Työllisyysasteen paranemisesta ja siitä kenen ansiota se on, ollaan varmaan monenlaisia mieltä, kilpailukykysopimus tähän tilanteeseen oli osoitus siitä, kuinka ammattiyhdistysliike kantoi kortensa kekoon ja Suomi Oy saatiin nousun tielle. Sipilän hallitus lupasi, että työttömyysturvaleikkauksia ei tule, jos kiky-sopimus syntyy ja mitenkäs kävi. Onko kumma, jos luottamus on pohjalukemissa ja kuppi menee nurin.

Alpo Ylitalon edustama tämän hetkinen puolue on pääministeripuolue ja se on hallitusvastuussa. Sen taipaleella on ollut kaikenlaisia vaikeuksia, hallitus on ollut hajoamispisteessä, mutta selvinnyt kylläkin arveluttavin keinoin, sulle-mulle -jako periaatteella.

Esimerkkinä, Suomen Keskusta sai 18 maakuntaa ja Kansallinen Kokoomus valinnan vapauden mutta tällä hetkellä näyttää hyvin todennäköiseltä, että Suomen kansa ei hyväksy tällaista tapaa toimia politiikassa ja joka on demokratian irvikuva. Suomen kansa on sitä mieltä, että palvelut on turvattava asiakaslähtöisesti maan jokaisessa kolkassa, tätä SDP on kannanotoissaan korostanut.

Alpo Ylitalo ottaa esille, että yrittäjä tavoittelee tehokkuutta ja lisätuloja hyvien työntekijöiden avulla, näin varmaan on ja näin ajattelee työntekijäkin. Jokainen työntekijä, joka työskentelee yrityksessä ymmärtää sen että, kun yrityksellä menee hyvin niin työntekijöilläkin menee hyvin, väite siitä, että työntekijä tekee tahallaan vahinkoa yritykselle, on aika paksua.

Olen työkseni joutunut viimeiset 15 vuotta ratkomaan ongelmia työantajien ja työntekijöiden välillä ja sellainen vanha viisaus, että yksin ei voi riidellä pitää aika pitkälti paikkaansa. Alpo Ylitalon mielestä työsuhdeturvan heikentäminen alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä toisi lisää työpaikkoja mutta rohkenen epäillä asiaa, yritys ottaa työntekijän töihin, kun se sitä tarvitsee eikä sen takia että hallitus tekee jotakin. Henkilöperusteista irtisanomista helpottaminen saisi oven heilumaan molempiin suuntiin vai olisiko jossain vaiheessa tai tarkoitus heikentää työsopimuksen ehtojakin.

Alpo Ylitalo puhuu järjen voitosta ja suoraselkäisistä SAK-jäsenistä. SAK ja sen jäsenliittojen jäsenten mielenilmaukset liittyvät juuri tähän. Hallituksen toimenpiteet, jotka ovat kohdistuneet SAK:n ja sen jäsenliittojen jäsenistöön ei ole toimiltaan järkeviä. Sipilän hallitus on tehnyt lukuisia heikennyksiä työsuhdeturvaan, työttömyysturvaan ja koulutukseen. Meillä on toimiva työsopimuslaki näitä tilanteita varten ja tämän avaamiselle ole mitään perustetta. Tähän asti työmarkkinoilla tapahtuvat muutokset on pyritty tekemään kolmikannassa, mutta nyt näyttä siltä, että asiat ratkotaan kaksikannassa työntekijä järjestöjä kuuntelematta.

Ari Huuki

Kannus

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori