perjantai 16.11.2018 | 09:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Uusia yrityksiä perustettu vauhdilla Nivala-Haapajärven seudulle

Keskipohjanmaa+ | Ke 12.9.2018 klo 14:30

Antti Savela (KP)

Alkuvuonna uusien yritysten määrä kasvoi Nivala-Haapajärven seudun alueella voimakkaasti verrattuna viimevuotiseen kehitykseen.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla seudulle perustettiin yhteensä 80 uutta yritystä eli 19 prosenttia enemmän kuin vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna. Kaikkiaan Nivala-Haapajärven seutukunnan alueella on tällä hetkellä 2339 kaupparekisteriin merkittyä yritystä.

Nihak eli Nivala-Haapajärven seutu on kehittänyt viime vuosina yritysneuvontapalvelujaan vastatakseen yhä paremmin yritysten kehittämistarpeisiin eri vaiheissa. Yrityksen perustaminen on teknisesti kohtalaisen helppoa verkossa, mutta tarve asiantuntijan apuun muun muassa liiketoiminnan kannattavuuden arvioinnissa ja rahoituskysymyksissä yrityksen perustamisvaiheessa kasvaa.

Nihakin asiantuntijat verkostoineen tarjoavat maksuttomia yrityspalveluita alueella toimiville yrityksille.

Nihak lähetti elokuun puolivälissä yli tuhannelle Nivala-Haapajärven seudulla jo toimivalle yritykselle sähköpostitse kyselyn niiden tämänhetkisistä ja tulevaisuuden työvoimatarpeista saatuaan viestiä, että osalla alueen yrityksillä on ollut ongelmia työvoiman saatavuudessa.

– Nihak haluaa kartoittaa kyselyllä, millaisia tarpeita yrityksillä on nyt ja lähitulevaisuudessa. Mikäli vastauksista ilmenee, että työvoiman saatavuudessa on vaikeuksia ja se rajoittaa alueen yritysten kasvua, niin Nihakilla on valmius käynnistää tarvittaessa toimenpiteitä nopealla aikataululla tukemaan yrityksiä työvoiman etsimisessä, Nihakin toimitusjohtaja Toni Krankkala kertoo ja toivoo mahdollisimman monen yrityksen vastaavan kyselyyn.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori