Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Evijärven Lampakannevasta luonnonsuojelualue – Uhanalaisia suotyyppejä suojellaan Suokampanjan avulla

Keskipohjanmaa+ | Pe 14.9.2018 klo 12:23

Minna Mustonen

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ja luonnonperintösäätiö ostivat suojeltavaksi Evijärvellä sijaitsevan Lampakannevan suon. Reilun kahdeksankymmenen hehtaarin Lampakanneva oli Vapo Oy:n omistuksessa. Yhtiö oli hankkinut alueen turvetuotantoa varten. Ympäristölupaa turpeenottoon ei kuitenkaan myönnetty alueen merkittävien luontoarvojen takia ja Vapo päätti myydä kohteen. Kauppa käsittää lähes koko suon itäpuolisen, pääosin koskemattoman alueen.

Kauppasumma maksettiin suokampanjan varoilla.

− Yhteistyö Pohjanmaan luonnonsuojelupiirin kanssa on ollut todella hyvää niin varainkeräyksessä kuin suojelualueiden löytämisessäkin. Pohjanmaan suokeräys on ollut menestys, iloitsee Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila tiedotteessa.

Lampakanneva on luonnoltaan erittäin monipuolinen. Alueelta löytyy useita uhanalaistuneita suotyyppejä kuten kalvakkanevaa, suursaranevaa, sararämeitä, korpirämeitä, lyhytkorsirämeitä sekä sarakorpi- ja sararämemuuttumia. Alue on myös linnustoltaan monipuolinen, suolla on runsaasti valtakunnallisesti uhanalaisia lintulajeja. Siellä sijaitsee myös kalasääsken pesäpuu, joka on jo luonnonsuojelulain nojalla suojeltu kohde.

Lampakanneva on Pohjanmaan luonnonsuojelupiirin ja Luonnonperintösäätiön Suokampanjan viides suojelusuo.

Keräyksen avulla on suojeltu nyt hieman yli kaksisataa hehtaaria ojittamattomia soita.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori