keskiviikko 21.11.2018 | 05:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suvi Teräsniskan Auringon lapset on Markku Pölösen Oma maa -elokuvan loppukappale – Elokuvaa tähdittää kokkolalaislähtöinen Oona Airola

Keskipohjanmaa+ | Pe 14.9.2018 klo 14:33

Minna Mustonen

Markku Pölösen Oma maa -elokuvan loppukappale, Suvi Teräsniskan kaunis Auringon lapset julkaistiin perjantaina. Kappale on alunperin Georg Malmsténin säveltämä laulu, jonka ovat pukeneet nykyaikaiseen asuun Paula Vesala ja Jori Sjöroos.

– Suvi Teräsniska ja Markku Pölönen ovat eri sukupolvea, mutta heidät maailmansa ovat juurevasti samankaltaisia. Molemmat ovat herkkiä oman taiteensa tulkitsijoita ja todellisia ammattilaisia. Tämän vuoksi halusimme juuri Suvin tulkinnan tähän kappaleeseen, johon olin jo aiemmin pyytänyt Paula Vesalalta ja Jori Sjöroosilta modernimman sovituksen. Mielestäni tässä versiossa palaset loksahtavat koskettavasti kohdalleen, kertoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.

Oma maa on Markku Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen ja se tulee ensi-iltaan 26.10.2018. Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu kokkolalaislähtöinen Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä.

Oma maa saa ennakkoesityksen sunnuntaina Kokkolassa, Kokkolan Kinojuhlissa.

Elokuva perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle.

Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta.

Elokuvan merkittävissä sivurooleissa näyttelevät muun muassa Marjaana Maijala, Hannu-Pekka Björkman, Antti Virmavirta, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén, Helmi Linnosmaa, Arto Heikkilä ja Henri Tuominen.

Lue täältä lisää Kokkolan Kinojuhlista

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori