Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kinojuhlien avajaiskonsertti täyttyi yleisöstä – "Odotan illalta elämystä"

Keskipohjanmaa+ | Pe 14.9.2018 klo 19:13 [päivitetty la 07:37]

Maija Rahkola

Kokkolan Snellman-salin aulatila täyttyi sankoin joukoin Kinojuhlien avajaiskonserttiin saapuneista elokuvamusiikin ystävistä. Noin puoli tuntia ennen Cinema-konsertin alkamista, myymättömiä lippuja oli jäljellä enää vain muutama.

Jo vartin yli viisi pidettyyn Konsertti-intro -tilaisuuteen oli saapunut useita kymmeniä ihmisiä kuuntelemaan, kun Outi Airola haastatteli kapellimestari Jukka Iisakkilaa, säveltäjä Sami Klemolaa ja konsertin solisti, foley-artisti Heikki Kossia.

– Odotan illalta ehdottomasti elämystä, sanoo hyvissä ajoin Snellman-salille saapunut kokkolalainen Annukka Viitala.

Kokkolalaiset Marja-Leena Seppänen ja Elisa Maunumäki olivat varanneet liput avajaiskonserttiin jo kuukausi sitten.

– On aivan mahtavaa, että on tällaiset Kinojuhlat, he iloitsevat.

– Kyllä tällainen tapahtuma on hyvin tervetullut. Ylipäätään, että tapahtumia Kokkolassa järjestetään, on tärkeää, sanovat esitystä katsomaan saapuneet kokkolalaiset Minna ja Aki Haapakoski.

Monet konserttia katsomaan saapuneista uskovat Kinojuhlien edistävän myös valtakunnallisesti, ja ehkä jopa maailmanlaajuisestikin, Kokkolan näkyvyyttä.

– Meillä on todella lahjakkaita suomalaisia elokuva-alan tekijöitä, ihan paikallisestikin, monet haastateltavista toteavat.

Haastateltaessa konserttiin saapunutta yleisöä, käy selväksi, ettei Kinojuhlien toivota jäävän vain yhden vuoden ihmeeksi.

– Ehdottomasti tästä on tultava perinne, sanovat Marja-Leena Seppänen ja Elisa Maunumäki yhdestä suusta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori