keskiviikko 27.5.2020 | 02:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Valtuutetun mielipide: Perussuomalaisilla on jalat maassa

To 20.9.2018 klo 18:15

Syyskuussa Lahdessa kokoontui suuri määrä perussuomalaisia puolueneuvoston kokoukseen. Puhujat nostivat tärkeitä ja ajatuksia herättäviä aiheita esiin koko päivän ajan. Olisi hienoa, että jokainen suomalainen kuuntelisi, lukisi ja tutkisi perussuomalaista ”sanaa”.

Perussuomalaisten Hämeen piirin puheenjohtaja Mira Nieminen avasi kokouksen ja puhui päivän politiikasta moninaisesti. Hän aloitti räväkästi, kuinka mennyt vuosi on puhuttu, että perussuomalaiset ovat hajonneet ja kadonneet. Mutta noin vain meitä oli satapäin, lähes tuhat Lahden suuressa messuhallissa. Ryhmähenki oli korkealla ja se antoi voimaa siihen, että meitä ei vaienneta. Media ja muut saavat yrittää, mutta me seisomme tukevasti jaloillamme. Emme provosoidu, mutta kerromme kantamme. Ajamme oikeasti suomalaisten asioita. Meidän tärkein tehtävä ei ole murehtia koko maailman tilanteita, vaan nostamme suomalaisten avuntarpeen muiden edelle. Nieminen sanoi osuvasti: ”Suomi on EU:ssa piika, joka kuuntelee isännän sanaa. Nyt on suomineidon aika nousta emännäksi”. Suomalaiset, meidän on nyt aika arvostaa ja kunnioittaa omaa suomalaista kulttuuriamme.

Puheenjohtajamme Jussi Halla-aho puhui kokouksessa taas hyvää asiaa. Hän puhui, miten suomaisen ”pitää” kantaa murhetta mm. ihonväristään, ilmastonmuutoksesta, Afrikan ihmisistä, sukupuolestaan ja ruokavaliostaan. Elämme sosiaalisessa paineessa, jossa olet väärässä, jos esim. pidät hyvänä, että tytöt saavat olla tyttöjä ja pojat poikia. Pitäisi olla niin suvaitsevainen, että oikeastaan asia kääntyy päälaelleen. Suvaitsevaiset tuomitsevat, jos elää tai ajattelee omalla tavallaan.

Mediassa Halla-ahoa tuodaan esiin kovana, jopa epäinhimillisesti maailmaa katsovana ihmisenä. Puheessaan hän korosti perussuomalaisiksi tavoitteeksi ensimmäisenä inhimillisen Suomen, jossa tavallinen suomalainen on päähenkilö. Tämä mies on todellinen sydämellinen herrasmies, jonka kanssa on miellyttävää keskustella aiheesta kuin aiheesta. Äärettömän älykäs, mutta ei nouse muiden yli vaan on oma itsensä muiden seassa.

On rohkeutta puolustaa suomalaisuutta. Me perussuomalaiset teemme siitä muotia. Maailma ympärillämme muuttuu ja me haluamme huolehtia, että suomalaisen olisi hyvä. Usein kuulee uhkakuvista, että esim. ihmiset äänestävät jaloillaan ja valitsevat yksityisen, ”paremman”, palvelun. On hyvä muistaa, että jokaisella varallisuus ei ole siinä tilanteessa, että voisi rahalla hakeutua yhtään mihinkään, vaan on sen varassa, mitä yhteisesti järjestetään. Tämänhetkinen veronkantokyky ei riitä ja muutoksia tarvitaan. Nyt pitää vain arvottaa, mistä nipistetään. Näkisin mieluiten suomalaiset saamassa hyvää elämää.

Seuraavat vaalit ovat seurakuntavaalit. Sen jälkeen keväällä koittaa eduskunta- ja EU-vaalit sekä mahdollisesti maakuntavaalit. Perussuomalaiset ovat vahvoilla. Olen koko menneen kesän kiertänyt lukuisat kesämarkkinat ympäri Pohjanmaata ja olemme saaneet paljon mielenkiintoa ja positiivista palautetta suomalaisilta. Kuhina teltoillamme on ollut vilkas ja upeita kohtaamisia ollut joka paikassa. Me seisomme vahvoina ja valmiina vaaleihin. Työ on täydessä vauhdissa.

Päivi Karppi

kaupunginvaltuutettu

kansanedustajaehdokas

VAASA

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »