perjantai 14.12.2018 | 17:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hulevesilaskut lähtevät kotitalouksiin Kokkolassa – Laskut koskevat kanta-Kokkolan, Kälviän, Ullavan ja Lohtajan asukkaita

Keskipohjanmaa+ | Ma 24.9.2018 klo 08:50 [päivitetty ke 10:58]

Minna Mustonen

Kokkolassa ryhdytään perimään maksua hulevesien hoidosta. Aiemmin hulevesien hoidon kustannukset sisältyivät Kokkolan Veden jätevesimaksuun, joka pienenee tälle vuodelle.

Hulevesimaksu peritään kaikilta rakennetuilta kiinteistöiltä hulevesijärjestelmän vaikutusalueella. Vaikutusalue kattaa kanta-Kokkolan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan asemakaava-alueet sekä kaupungin hulevesijärjestelmästä hyötyvät kaava-alueiden reunavyöhykkeet.

Näillä alueilla kiinteistöjä omistaville tahoille on lähdössä kirjeet Kokkolan kaupungilta. Niitä lähetetään kaikkiaan liki 10 000 kappaletta. Samaan kiinteistöön voi kohdistua useampi lasku, jos tontilla tai tilalla on esimerkiksi useita asuinrakennuksia. Kirjeessä kerrotaan, mihin maksuluokkaan kiinteistö kuuluu ja maksuluokan määräytymisen perusteet.

Hulevedet ovat rakennetuilla alueilla muodostuvia sade- ja sulamisvesiä. Perustusten kuivatusvedet rinnastetaan hulevesiin ja niitä koskevat samat säännökset. Hulevesiä muodostuu erityisesti keväällä lumen sulaessa, kesällä rankkasateilla ja syksyn sateisina kausina.

Lue myös: Pitääkö hulevesimaksu maksaa Kokkolassa, vaikka kaupungin viemäröinnistä ei olisi tietoakaan?

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori