perjantai 19.8.2022 | 05:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolalainen Mia Sumell loi Rasavillin

To 27.9.2018 klo 18:59 | päivitetty to 18:59

Maija Rahkola

Roosa nauha -hyväntekeväisyyskeräykseen osallistuneen Taito Keski-Pohjanmaan tänään Kankurissa järjestämässä tiedotustilaisuudessa tutustuttiin kokkolalaisen käsityötaiteen harrastaja Mia Sumellin suunnittelemaan Rasavilli-neulemallistoon. Sumell esitteli tilaisuudessa Roosa nauha -keräykseen suunnittelemiaan monivärisiä- ja kuvioisia, villasukkia ja lapasia.

– Nämä villasukat ovat mielestäni minun näköiseni. Kuten muissakin tekemissäni villasukissa, näissä on käytetty paljon erilaisia värejä ja kuvioita. Malliston suunnittelun teemana oli koru, mutta halusin myös, että villasukat ja lapaset on helppo tehdä, Sumell kertoo malliston suunnittelusta.

Taito Keski-Pohjanmaa yhdistyksen Roosa nauha -keräyksessä ei myydä valmiita Rasavilli-malliston villasukkia ja lapasia, vaan malliston tekemiseen tarvittavia ohjeita, lankoja ja muita työvälineitä. Langoista ja ohjekuvastosta saatavista tuotoista noin 10 prosenttia menee Syöpäsäätiön järjestämään Roosa nauha -keräykseen, jolla tuetaan naisten syöpien, ensisijaisesti rintasyövän, tutkimusta.

Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut muusikko Anna Puu, ja nauhan teemana on Minä & Sinä. Meissä on voimaa.

Roosa nauhoja myydään useissa ruokakaupoissa sekä alueellisissa syöpäyhdistyksissä ympäri Suomen. Keräys alkoi tänään ja kestää 4.marraskuuta asti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »