perjantai 14.12.2018 | 16:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Maakunnan hyvinvointipalkinto Tuokiotuvan yhdistykselle Ylivieskaan – Ikäihmisten keidas on avoinna vuoden jokaisena päivänä

Keskipohjanmaa+ | To 11.10.2018 klo 12:15 [päivitetty to 15:06]

Pirjo Kunelius

Ylivieskan Tuokiotuvan taustayhdistys Yhteisestä Ovesta ry palkittiin torstaina Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2018 hyvinvointitekopalkinnolla. Tunnustus myönnettiin pitkäjänteisestä työstä ikäihmisten hyvinvoinnin sekä vapaaehtoistoiminnan edistämisestä sekä matalankynnyksen kohtaamispaikan Tuokiotuvan toiminnasta.

Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys järjestää ja ylläpitää ikäihmisten harrastus-, koulutus-, virkistys- ja vapaaehtoistoimintaa. Tarkoituksena on vahvistaa ikäihmisten sosiaalista hyvinvointia ja terveyttä sekä tarjota mahdollisuuksia toimintaan. Yhdistys tekee aktiivista ja konkreettista yhteistyötä järjestöjen, julkisen sektorin ja yritysten kanssa.

Tuokiotupa on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Keväällä avattiin yhteistyössä kyläyhdistysten kanssa kahdelle sivukylälle SenioriKahvila, joissa ikäihmiset kokoontuvat vuoroviikoin tiistaisin. Toimintaan ottaa osaa vuosittain yhteensä yli 11 000 kävijää.

– Olemme tehneet tavoitteellista työtä ikäihmisten hyväksi toiminnan alusta alkaen suurella sydämellä ja tunteja laskematta. Tekemisessämme olemme pyrkineet kuulemaan nimenomaan ikäihmistä itseään ja toimimaan heidän viitoittamallaan tiellä – samalla luomaan turvallisen ympäristön kaikkien tulla. Paikan, jonne on helppo tulla ja jossa on helppo olla. Saamamme tunnustus on osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä, kertoo toiminnanjohtaja Anne Isokoski.

Tunnustus luovutettiin torstaina Liminganlahden luontokeskuksessa pidetyssä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa ja sen vastaanottivat toiminnanjohtaja Anne Isokoski ja Yhteisestä Ovesta ry:n varapuheenjohtaja Terttuirmeli Haapakoski sekä yhdistyksen hallituksen jäsen Aino Tanska. Tunnustuksen luovuttivat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin yhteistyöryhmän puheenjohtaja Hannu Kallunki ja Pohjois-Pohjanmaan liiton vs. suunnittelujohtaja Ilpo Tapaninen.

Hyvinvointifoorumi järjestetään ensi vuonna Ylivieskassa.

Uutista korjattu ja täydennetty 11.10.2018 klo 15:02. Ennakkotiedosta poiketen palkintoa olivat vastaanottamassa toiminnanjohtajan lisäksi varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsen. Lisätty tieto ensi vuoden hyvinvointifoorumista.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori