keskiviikko 19.12.2018 | 15:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Kalajoen tilanne puhututtaa

Keskipohjanmaa+ | To 11.10.2018 klo 18:00

Keskipohjanmaa-lehdessä (10.10.) oli Kalajoen kaupunkia koskevia uutisia. Kuntalain mukaan kunnan jäsen on henkilö, joka omistaa tai hallitsee kiinteää omaisuutta kunnassa. Omistan kahta metsäpalstaa Kalajoella, joten olen myös Kalajoen kunnan jäsen. Sen vuoksi Kalajokea koskevat uutiset kiinnostavat ja haluan kommentoida Kalajoen tilannetta.

Syyskuun kokouksessa Kalajoella jätettiin valtuustoaloite luottamuskysymyksenä kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin irtisanomiseksi. Alussa viitatussa lehdessä (KP 10.10.) kaupunginjohtaja ottaa kantaa em. aloitteeseen. Lehtiuutisen mukaan Puoskari on eri mieltä siitä, että olisi pyrkinyt ohjaamaan poliittisen harkintavallan käyttöä tai jättänyt tuomatta esiin päätöksenteon kannalta keskeisiä tietoja.

Saman lehden uutinen kertoo, että kaupunginhallitus on äänestyksen jälkeen hyväksynyt kaupunginjohtajan esityksen, jonka mukaan kaupunginhallitus ei tule käyttämään otto-oikeuttaan henkilöstöjaoston päätöksiin. Äänestyksessä kaupunginjohtajan esitys tuli hyväksytyksi äänin 4 - 4 siten, että puheenjohtajan ääni ratkaisi äänestyksen.

Heräsi uteliaisuus, miksi kaupunginjohtaja lähti ohjaamaan kaupunginhallitusta ja teki edellä sanotun esityksen, joka johtaa kyseenalaiseen tilanteeseen. Kaupunginhallitus ei voi eikä saa käyttää lakiin perustuvaa otto-oikeutta ja sille kuuluvaa lainmukaista valvontaoikeutta.

Mitä sellaista tulenarkaa Kalajoen henkilöstöjaostossa on päätetty tai on tarkoitus päättää, että kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen neljä jäsentä haluavat estää koko kaupunginhallitusta käyttämästä otto-oikeuttaan. Voi myös kysyä, mitä tekee sellaisella kaupunginhallituksella, joka ei halua käyttää sille kuuluvaa toimivaltaa.

Tällaista tietojen saannin estämisoireilua on ollut havaittavissa muuallakin, vaikka luottamushenkilöillä on oikeus tietojen saantiin. Sama oikeus on suppeammin jopa tavallisella kuntalaisella. KP-lehden uutisen pohjalta syntyy epäilys, että eivätkö henkilöstöjaoston paperit kestä päivänvaloa.

Harri Mäki-Petäjä

KANNUS

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori