keskiviikko 19.12.2018 | 15:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kaupunginjohtaja viikonlopun Kapinaralliin kartanlukijaksi suomenmestarin autoon – luvassa vauhtia 190 km/h soratiellä

Keskipohjanmaa+ | Pe 12.10.2018 klo 14:05 [päivitetty pe 14:10]

Risto Puolimatka

Nivalan lauantaillisen Kapinarallin etuauto kulkee arvovaltaisin voimin: kuljettajana on rallin tämänvuotisen suomenmestaruuden jo varmistanut Eerik Pietarinen. Hän on saanut kartanlukijakseen Nivalan kaupunginjohtajan Päivi Karikummun.

– Tosi upea juttu, olen todella innoissani. Kiitos Nivalan Yrittäjille ja ralli-ihmisille, jotka tämän mahdollistivat, kaupunginjohtaja sanoo.

Pietarinen ei osallistu Kapinaralliin kilpailijana, vaan hänen tehtävänään on ajaa reitti etuautona. Vaikka kaksikko Pietarinen-Karikumpu ei kilpaile ajasta eikä voitosta, vauhtia ja näyttäviä ajolinjoja ei tule puuttumaan.

– Ralliauto vaikutti erittäin turvallisen tuntuiselta istua. Huomenna mennään kovaa, kuulemma 190 kilometriä tunnissa, Karikumpu sanoi perjantaina päivällä noustuaan Pietarisen Skodan apukuljettajan paikalta.

– Kovaa ajetaan mutta ei pidä hölmöillä, että pysytään tiellä, lupaa mestari.

Nivalan Kapinaralliin on ilmoittautunut 191 kuljettajaa, mikä on huomattavasti enemmän kuin järjestäjien tavoite oli. Kapinaralli on niin sanottu pimeä ralli, mikä tarkoittaa sitä, että rallia ei nuotiteta. Silti joka autossa on kartanlukija.

Kapinaralli on SM-tasoa alempana oleva kilpailu. Se on Harrasterallin R-RalliCupin viimeinen eli kuudes osakilpailu. Säännöt ovat SM-rallin vaatimuksia lievemmät. Kapinaralliin on tulossa 20 luokkaa autojen ja kuljettajien mukaan, esimerkiksi aloittelijoille omansa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori