maanantai 29.11.2021 | 20:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjärvelle suuren televisiosarjan kuvaukset – esitetään samaan aikaan Ruotsin ja Suomen televisiossa vuonna 2020

Antti Savela
Ma 29.10.2018 klo 14:48 | päivitetty ma 14:48

Pyhäjärvellä aletaan kuvata Suomen ja Ruotsin yleisradioyhtiöiden suursarjaa The White Wall marraskuussa. Kuvaukset jatkuvat pääsiäiseen saakka.

Kahdeksanosaisen sarjan tuottaja Hanna Vuorinen Moskito Television Oy:stä kertoo, että Pyhäjärvelle 40-50 henkilön kuvaustiimi tulee lähinnä kaivosympäristön perässä.

Sarjan tarina ajoittuu nykyaikaan ja se kertoo keskiruotsalaisesta pikkukaupungista, jonka uumeniin aletaan varastoida ydinjätettä. – Kun ydinjätteen loppusijoitusta aletaan tehdä, paljastuu jotain yllättävää ja dramaattista – mitä, sitä en voi tässä vaiheessa paljastaa. Sarjan tilaajat Yleisradio ja SVT tekevät varsinaisen lanseerauksen myöhemmin, Vuorinen toteaa.

Pyhäjärven Moskito Television löysi Business Oulun välityksellä. Pyhäjärven Kehityksen toimitusjohtaja Risto Alaheikka oli informoitunut kaivoksen mahdollisuuksista kuvauspaikkana Business Oulun Anne Laurilalle ja hän taas oli yhteydessä tuotantoon.

– Moskito Televisionin edustajat kävivät vieraanamme keväällä ja siitä kaikki lähti. Tilat todettiin tarinaan ja kuvauksiin sopiviksi, Alaheikka toteaa.

Moskito Television marssittaa talveksi Pyhäjärvelle sarjan tuotantotiimin näyttelijöineen. Kuvauksiin osallistuu sekä suomalaisia että ruotsalaisia näyttelijöitä ja sarjan puhekielenä käytetään ruotsia, sillä tarina kertoo ruotsalaisesta pikkukaupungista.

– Pyhäjärven kaivos soveltuu mainiosti kuvauspaikaksi, sillä siellä voidaan työskennellä turvallisesti, kaikki toimii ja kaivoksen tilat ovat suuria ja korkeita, mikä mahdollistaa monenlaisia, myös isoja kuvakulmia, Hanna Vuorinen perustelee.

– Kun kaivoksen kuvauksia suunniteltiin, huomattiin, että myös roolihenkilöiden kotikuvauksia ja muita kuvauksia voidaan tehdä Pyhäjärvellä. Niinpä lopulta jopa yli puolet sarjan kuvauksista voidaan tehdä Pyhäjärvellä. Tästä iso kiitos kuuluu Ruotasen kylätoimikunnalle ja Risto Mäkeläiselle että elinkeinoyhtiön johtajalle Risto Alaheikalle. He samoin kuin muut pyhäjärviset yhteistyökumppanit ovat olleet suureksi avuksi, Vuorinen toteaa.

Risto Alaheikan mukaan suursarjan kuvaukset antavat paljon mahdollisuuksia Pyhäjärvelle. Hänen mukaansa Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaa sekä Savon porstuassa oleva pieni kaupunki saa paljon myönteistä julkisuutta ja toisaalta 40-50 henkilön tuotantotiimi tuo mukanaan riihikuivaa rahaa paikkakunnan palveluita ja tuotteita käyttämään.

– Ja tuohan pääsy tv-sarjan näyttämöksi uutta sisältöä kaupunkilaisten elämään.

Pyhäjärviset ovat tuotantoyhtiön mukaan tervetulleita myös tekemään itse sarjaa. Jäähallissa keskiviikkona illalla kello 18 pidettävässä informaatiotilaisuudessa pitäjän miehet ja naiset voivat ilmoittautua kuvauksiin mukaan. Hanna Vuorinen lupaa paljon extra-rooleja eli statisteja, jotka ovat esimerkiksi kadulla kävelemässä näyttelijöiden mennessä ohitse.

– Eikä mahdotonta ole pieni puheroolikaan. Varsinkin jos osaa sujuvaa riikinruotsia, Hanna Vuorinen kertoo ja toivoo, että kaikki sarjasta kiinnostuneet tulevat katsomaan keskiviikkona, mitä kansainvälisen televisiosarjan kuvaaminen tarkoittaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »