torstai 18.4.2019 | 18:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aktia alkaa postittaa käteistä kotiin – kokeilu käyntiin Pietarsaaressa

Pentti Höri Keskipohjanmaa+
To 8.11.2018 klo 11:47

Aktia aloittaa käteisen rahan kotitoimitukset yhteistyössä Postin kanssa. Käteistä kotiovelle -pilotti alkaa vuoden 2019 alussa pääkaupunkiseudulla, Loviisan, Pietarsaaren ja Inkoon alueilla. Sopimuksen käteistoimituksesta omaan osoitteeseen voi tehdä jo loppuvuoden aikana Aktian pilottialueen konttoreissa.

Käteisen rahan käsittely ja sen nostomahdollisuus loppui Aktian Pietarsaaren konttorissa lokakuun alussa.

– Syyskuussa tiedustelimme asiakkailta muun muassa kyselylomakkeella, olisivatko he kiinnostuneita käteispostituksista, ja mielenkiintoa oli Pietarsaaressa niinkuin koko Suomessakin, Aktian yksityisasiakkaista Pietarsaaressa ja Kokkolassa vastaava Gita Hassel kertoo.

Kokkola ei osallistu vuodenvaihteessa alkavaan pilottivaiheeseen, mutta Hassel toivoo menettelystä pysyvää, jolloin se koskisi kaikkia konttoreita.

Hän pitää Postin arvolähetyksenä kulkevaa rahaa turvallisena tapana hankkia käteistä.

– Postista soitetaan etukäteen ja sovitaan, milloin lähetyksen voi toimittaa. Asiakkaan täytyy lähetyksen vastaanottaessaan todistaa henkilöllisyytensä.

Rahaa voi tilata myös noudettavaksi Postin toimipisteestä. Palvelu on maksullinen.

Aktian selvityksen mukaan yli 40 % asiakkaista on kiinnostunut palvelusta ja monilla asiakkailla olisi tarve säännölliselle palvelulle jopa kuukausittain.

– Käteisen kotitoimitus on kysyttyä niiden asiakkaiden keskuudessa, joilla on hankaluuksia liikkua konttoriin tai käteisen nostopisteille. Palvelu helpottaa arkea ja säästää kustannuksia myös pitkien etäisyyksien alueilla. Uskomme palvelun lisäksi vähentävän ruuhkia käteispalvelukonttoreissa, kertoo Aktian henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Merja Sergelius pankin lehdistötiedotteessa.

Käteistoimituksella voi pilottivaiheessa tilata kerralla enintään 3 000 euroa. Pilotti kestää tammikuun alusta maaliskuun loppuun.

Käteinen toimitetaan asiakkaalle 2–3 arkipäivän kuluessa Postin vakuutettuna arvolähetyksenä. Käteistä voi tilata kertaluonteisesti tai säännöllisesti jatkuvana.

Mikäli palvelulle löytyy kattavaa kiinnostusta, kehitetään palvelua edelleen ja tarjontaa laajennetaan pilottivaiheen jälkeen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »