keskiviikko 21.8.2019 | 12:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kirkon peruskorjaus Kalajoen seurakunnan ensi vuoden painopiste – investointimenot noin 3,3 miljoonaa

Hanna Parhaniemi Keskipohjanmaa+
To 8.11.2018 klo 13:29

Kalajoen seurakunnan tämän vuoden tilinpäätös tulee olemaan ylijäämäinen, kuten myös vuosien 2015-2017. Ensi vuodelle 2019 kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle 193 211 euron ylijäämäistä talousarviota.

Toimintamenot on laadittu nollalinjalla, että varoja olisi mahdollisimman paljon käytettävissä tulevaan kirkon korjaukseen. Investointimenot ovat vuonna 2019 yhteensä 3 299 000 euroa. Investointisuunnitelma sisältää Kalajoen kirkon peruskorjauksen toisen vaiheen toteutuksen ja kolmannen vaiheen suunnittelun lisäksi leikkurin hankinnan Kalajoen hautausmaille, kirkon ja tapulin kattojen tervauksen Rautiossa ja Himangalla, Raution kirkon hälytysjärjestelmän päivityksen, Vuorenkallion hautausmaan uuden puolen sähköistyksen sekä Vuorenkallion kylmiöön kylmäkaappien hankinnan.

Kirkkoherra Kari Laurin mukaan tilinpäätösten tulee olla jatkossakin reilusti ylijäämäisiä, jotta seurakunta selviää seuraavat 20 vuotta tulevista lainanmaksuista. Lainat lyhennetään taseesta, ja sen myötä ylijäämän tulee olla noin 100 000 euroa, koska tulevien lainojen kulut korkojen kanssa ovat vuosittain noin 120 000 – 150 000 euroa.

Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle toimeksi muuttamiensa virkojen lakkauttamista sekä Raution suntion ja taloustoimiston palkkasihteerin virkojen lakkauttamista kokonaan. Toimeksi muutettuja entisiä virkoja ovat Himangan suntio-siivooja, Kalajoen seurakuntamestari ja kirkkoherranviraston toimistosihteeri. Taloustoimiston hallinto- ja palkkasihteerin virka on muutettu toimistosihteerin toimeksi. Talouspäällikön palkkaa neuvosto nosti johtoryhmän esityksestä.

Kiinteistöhuolto Vierimaan Antti Vierimaa ja Raija Kärjä selvittivät kirkkoneuvostolle seurakunnan kiinteistöjen nykytilan ja tulevaisuuden tarpeet. Vuorenkallion aita uusittiin kesällä 2018 ja kirkkoneuvosto hyväksyi loppuselvityksen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »